Fuld gang i skovfejringen i Rundetaarn

Lørdag d. 19. januar slog Rundetaarn dørene op til syv ugers skovfestival, der med udgangspunkt i en stor, temainddelt fotoudstilling fortæller historier om alverdens skove. Her er billeder af danske græsningsskove, polske tømmerskove og tropiske regnskove.

22. januar 2013

Samtidig er der planlagt en lang række arrangementer både i og uden for tårnets almindelige åbningstid med alt fra foredrag om chokolade og ingefær til film om orangutanger og oplæg om skovfredninger.

Blandt andet stod Danmarks Naturfredningsforening (DN) allerede på åbningsdagen for et snittearrangement, hvilket blev lidt af et tilløbsstykke med masser af glade børn og kun en såret.

Senere på måneden, tirsdag d. 29. januar, holder DN’s fredningsleder Birgitte Bang Ingrisch et oplæg med efterfølgende debat om fredning af skove som en måde at sikre naturen for fremtiden. Hun har igennem mange år været med til at frede vigtige områder, blandt andet Nylars plantage på Bornholm, og hun ser skovfredninger som noget helt særligt.

- Skovene er levested for et mylder af dyr, planter og insekter, som det er vigtigt, at vi passer godt på. Samtidig rummer skovene også mange vigtige kulturværdier, som ikke er særlig godt lovbeskyttet. Med en fredning kan man derfor dels sikre dyr og planters levesteder og samtidig også sikre en mere afdæmpet drift, der tager hensyn til kultursporene i landskabet, forklarer hun. 

En indbudt skare fik lov til at tage et smugkig på Skovfestivalen ’Skovene – i din lomme’, da der blev holdt fernisering dagen før åbningen. Her fik 225 gæster både taler fra DN-præsident Ella Maria Bisschop-Larsen, fra miljøminister Ida Auken og derudover både skovpoesi, skovjazz og skovsnacks.

Skovfestivalen er åben fra 19. januar til 10 marts og foregår i Rundetaarns udstillingssal. Adgang hertil sker gennem tårnet, og udstillingen er gratis, når der er betalt entre til Rundetaarn.

Se festivalprogrammet her.


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

Fotoserie: Alt imens børn og barnlige sjæle hyggede sig med at snitte, lave minibuer og smykker, tog andre gæster et kig på de mange skovbilleder. Se fotoserie fra Skovfestivalens første dage her.

Kontakt medlemsservice

Har du spørgsmål om medlemskab, som du ikke finder svar på her, så kontakt medlemsservice på tlf. 39 17 40 40 (man-torsdag 10-15, fredag 10-14) eller på mail medlemsservice@dn.dk