DN-vicedirektør: ”Bæredygtig tænketanks idekatalog er godt nyt for fremtiden”

Efter halvandet års arbejde overrækker ’Tænketank om bæredygtigt forbrug og grønne forretningsmodeller’ i dag deres idekatalog til miljøminister Ida Auken.

31. januar 2013

Vicedirektør i Danmarks Naturfredningsforening, Susanne Herfelt, har siddet med i tænketanken, og hun er rigtig glad for det katalog, Ida Auken i dag får i hånden.

- Jeg har været en del af en tænketank som har vist nysgerrighed og vilje til at tænke ud af boksen. Derfor har vi i dag et katalog, som viser vejen til grøn omstilling på flere planer. Her er både konkrete bud på aktiviteter, der kan sættes i værk med det samme og klare meldinger om, at vi skal bruge krisen til at fremme åben innovation, involvering i produktionsudvikling og en ny forbrugeradfærd.

Susanne Herfelt hæfter sig især ved, at idekataloget lægger op til et bedre samarbejde mellem borgerne, politikerne, erhvervslivet og forskerne.

- Det er på tide, vi vænner os til at tænke ud af vores egen boks og ind i det fælles rum. De fire grupper her er alle vigtige aktører i løsningen af vores miljø- og ressourceproblemer, og vi skal have hevet dem ud af komfortzonerne, hvor man tænker traditionelt, og ind i et mere handlingsorienteret fællesskab. Et fællesskab hvor der er fokus på de konkrete udfordringer og løsninger, siger Susanne Herfelt

Tænketanken fremhæver ’Lejre – den økologiske kommune’ som et godt eksempel på, hvordan et samarbejde mellem borgere, politikere, DN, erhvervsliv og forskere kan udmøntes i konkrete bæredygtige projekter.

- Sammen med Økologisk Landsforening og Lejre kommune startede DN i 2011 projektet med at gøre Lejre til Danmarks første økologiske kommune. Efter halvandet år har vi fået igangsat 10 delprojekter. Blandt andet kurser for haveejere i økologisk havebrug, økologiske fødevarefællesskaber og rådgivning til landmænd om omlægning til økologisk drift. Og æren for det kan vi først og fremmest tilskrive samarbejdet i det fælles rum.

Idekataloget ’Veje til en bæredygtig fremtid’ overrækkes til miljøminister Ida Auken torsdag d. 31. januar kl. 14.

Hent idékataloget på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Læs mere om øko-kommunen Lejre.

 


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

Idekatalog: 'Veje til en bæredygtig fremtid' har været undervejs, siden miljøminister Ida Auken i 2011 nedsatte en tænketank til at finde grønne forretningsmodeller og veje til bæredygtigt forbrug.

Kontakt

Susanne Herfelt
Vicedirektør
she@dn.dk
30 25 60 56

 
 

Kontakt medlemsservice

Har du spørgsmål om medlemskab, som du ikke finder svar på her, så kontakt medlemsservice på tlf. 39 17 40 40 (man-torsdag 10-15, fredag 10-14) eller på mail medlemsservice@dn.dk