Amagerforbrændingen udvider, Danmarks Naturfredningsforening protesterer

Amagerforbrændingen øger sin kapacitet for at kunne brænde mere affald af. Det protesterer Danmarks Naturfredningsforening imod - med bål og brand.

4. marts 2013
Der bliver bål og brand, når Danmarks Naturfredningsforening i dag protesterer mod udvidelsen af Amagerforbrændingen. Udvidelsen betyder, at anlægget kan brænde omkring 160.000 tons affald mere af om året.

Det sker i dag kl. 13 på Kraftværksvej foran Amagerforbrændingen.

- Danmarks Naturfredningsforening mener, at det er et helt forkert valg at bygge et nyt stort forbrændingsanlæg. Vi skal ikke bare brænde værdifulde ressourcer af, men i stedet genanvende og genbruge flere materialer, siger Sine Beuse Fauerby, energi – og miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening.

I fremtiden bliver det sværere og sværere at udvinde materialer som f.eks. olie og metaller, der bruges i mobiltelefoner, derfor mener DN, at det er nødvendigt at begynde at tænke i nye baner i forhold til affald.

El og varme fra vedvarende energi

Mange anser i dag affaldsforbrændingsanlæg for at være miljøvenlig energiproduktion, da forbrænding af affald giver varme og el. Danmarks Naturfredningsforening er ikke i mod at udnytte energien, når affaldet bliver brændt af, men ser et stort problem i, at røgen fra afbrændingen forurener luften, og at man står tilbage med det giftige restprodukt slagger.

- I stedet for at brænde affaldet af, skal vi satse på vedvarende energi som jordvarme, solceller og vindmøller til at lave varme og el, og så genbruge affaldet i stedet for at brænde det, siger Sine Beuse Fauerby.

 

 
 

 

Fakta

  • Amagerforbrændingen brænder i dag omkring 400.000 ton affald om året
  • Udvidelsen af Amagerforbrændingen vil betyde, at anlægget fremover vil kunne forbrænde 560.000 affald om året
  • Regeringen kommer i løbet af foråret med deres ressourcestrategi, der fortæller om de tiltag, de vil lave på affaldsområdet 

 


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

Støt DN’s arbejde

Default.aspx?ID=28541

Synes du også, at vi skal passe bedre på vores ressourcer og have et mere bæredygtigt samfund? 

Bliv medlem af DN