DN brændte guld og penge foran Amagerforbrændingen

Danmarks Naturfredningsforening protesterede i går med bål og brand, da Amagerforbrændingen tog første spadestik til deres nye ovn.

5. marts 2013
Der var bål og brand, da Danmarks Naturfredningsforening i går protesterede mod udvidelsen af Amagerforbrændingen. Udvidelsen betyder, at anlægget kan brænde omkring 160.000 tons affald mere af om året. 

- Det er et helt forkert valg at bygge et nyt stort forbrændingsanlæg. Vi skal ikke bare brænde værdifulde ressourcer af, men i stedet genanvende og genbruge flere materialer, siger Sine Beuse Fauerby, energi – og miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening.

I fremtiden bliver det sværere og sværere at udvinde materialer som f.eks. olie og metaller, der bruges i mobiltelefoner, derfor mener DN, at det er nødvendigt at begynde at tænke i nye baner i forhold til affald.

Fakta:

  • Amagerforbrændingen brænder i dag omkring 400.000 ton affald om året
  • Udvidelsen af Amagerforbrændingen vil betyde, at anlægget fremover vil kunne forbrænde 560.000 affald om året
  • Regeringen kommer i løbet af foråret med deres ressourcestrategi, der fortæller om de tiltag, de vil lave på affaldsområdet
  • Hvis alle mennesker skulle forbruge lige så meget som en dansker, skulle vi have 4,6 jordkloder for at have råvarer nok.

 

 


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

Kontakt medlemsservice

Har du spørgsmål om medlemskab, som du ikke finder svar på her, så kontakt medlemsservice på tlf. 39 17 40 40 (man-torsdag 10-15, fredag 10-14) eller på mail medlemsservice@dn.dk