Danskerne vil have grøn landbrugsstøtte

Det er ikke blot ok at skære i landbrugets EU støtte. Et flertal af europæerne inklusive danskerne ønsker at deres økonomiske støtte til landbruget i højere grad skal anvendes på natur og miljø.
Godt hver anden dansker mener i følge en undersøgelse, foretaget af Altinget.dk, at det er helt i orden, at EU er parat til at skære i landbrugsstøtten.

Ja, siger således godt 50 procent af danskerne ifølge A&B Analyse. 30,5 procent mener ikke, at det er en god ide, mens 22,4 procent svarer, at de ikke ved det.
 

-Det er et udtryk for et voksende krav om, at vi vil have fælles goder for den landbrugsstøtte, vi alle sammen betaler til, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.
 

Hun bakkes op af den seneste Eurobarometer-måling, hvor 69 procent af danskerne mener, at landbrugsstøtten skal målrettes til at beskytte miljøet i EU. Netop i disse måneder forhandles EU’s flerårige budget nemlig forhandlet og landbrugsstøtten står til til at få klippet 11,3 procent ifølge et samlenotat til Folketingets Europaudvalg, skriver Altinget.dk


Bliver budgettet godkendt i sin nuværende form i Parlamentet, står det danske landbrug til at miste 1,4 milliarder kroner de kommende 7 år, hvis man medregner inflationen eller 900 mio. kroner, hvis man ikke medregner den. Desuden åbnes der mulighed for, at der fremover kan overføres midler fra den direkte støtte til i langt højere grad at støtte miljø og natur for eksempel i form af aflønning til landmænd for eksempelvis naturpleje.
 

- Det er en stærkt tiltrængt mulighed for nu at få sat skub i langt mere naturgenopretning. Blandt andet giver det mulighed for at købe landbrugsjord ud af den intensive drift og drive arealerne langt mere naturnært end i dag, siger Ella Maria Bisschop-Larsen. Med omlægningen af EU støtten får de ventede anbefalinger fra Natur og Landbrugskommissionen en stærkere mulighed for at blive gennemført, da staten hidtil har afvist at finansiere eventuelle nye tiltag,
 

Læs mere om biodiversitet

 


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 


Biodiversitet. Flueblomsten findes kun i Allindelille Fredskov og er i kritisk fare for at blive udryddet.


 

 

Beskyt naturen

Du kan gøre en forskel for under
1 krone om dagen.

Som medlem af DN støtter du vores arbejde for en rig natur.

Bliv medlem

Kontakt

Ann Berit FrostholmAnn Berit Frostholm
Naturpolitisk medarbejder

31 19 32 28 
abf@dn.dk
@ab_frostholm

Faktaboks

Her kan du skive fakta om emnet

 

Rapporten "Danmarks Natur frem mod 2020 - om at stoppe tabet af biologisk mangfoldighed" som PDF- fil.
►Download og læs rapporten

Læs blandt andre Ella Maria Bisschop-Larsens analyse i Politiken om  "Danmarks Natur frem mod 2020 - om at stoppe tabet af biologisk mangfoldighed"