Grønt skoleprojekt i Lejres skoler

Skolernes undervisning bliver nu tilført grønne vitaminer i form af et skoleprojekt, som Lejre Kommune gennemfører i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. – Med lærerkurser, nye materialer og faglig inspiration udvikles skolernes arbejde med den undervisning, der i forvejen gennemføres i natur, klima, vand og økologi, fortæller borgmester Mette Touborg. 

13. marts 2013
Projektstarten bliver markeret den 13. og 14. marts 2013, hvor borgmester Mette Touborg besøger alle Lejres skoler sammen med Skoletjenesten fra Danmarks Naturfredningsforening. De to børneværter fra DR og TV2, Martin & Ketil, tager med rundt på turen til Lejres skoler: De har skrevet sangen ”Noget godt noget” til lejligheden, og alle bliver inviteret til at synge med!

I forbindelse med projektstarten får alle skoler en gave med højbede, jord, udekomfurer, æbletræer, økologiske frø, undervisningsmaterialer, haveredskaber, kompostbeholder og meget mere.

Skoler er allerede i gang
Allerede nu er der skoler i Lejre Kommune, som har det Grønne Flag der viser, at skolen arbejder bevidst med energi og vandforbrug. Med det nye skoleprojekt vil en række andre initiativer se dagens lys: Nogle skoler har nedsat et ”miljøråd”, andre vil lave skolehaver, og andre igen gennemfører temauger om klimaforandringer, økologisk produktion, energi og bæredygtigt forbrug.

I efteråret 2012 har lærere fra Lejres skoler fået tilbudt kurser og inspiration til undervisningen. Danmarks Naturfredningsforenings Skoletjeneste har udarbejdet undervisningsmaterialer. Kurserne fortsætter i foråret og efteråret 2013.

- Det en rigtig god mulighed for at udvikle og kvalificere det arbejde, der i forvejen er sat mål for. Med dette skoleprojekt kan vi give vores undervisere og elever mere viden om, hvordan tingene hænger sammen i naturen i forhold til klimaforandringer, miljø og økologi. Børn lærer bedst, når de forstår hvad de skal lære, og når de får mulighed for at anvende det, de har lært i praksis, siger Chef for Center for Skoletilbud, Helle Dydensborg.

Fakta:
Skoleprojektet er en del af Lejre Kommunes omfattende projekt ”Lejre – Den Økologiske Kommune”, og en del implementeringen af visionen for kommunens skoler: ”Suveræne skoler – berigende fællesskaber”.

Uddrag af skolevisionen:

”I undervisningen prioriteres at skabe tid og plads til, at børn kan afprøve de færdigheder, de har opnået. Anerkendelsen af at barnets lærte færdigheder giver mening at bruge i praksis er essentiel for barnets læring og motivation til at lære mere.

Den 13. marts 2013 åbner Danmarks Naturfredningsforening portalen ”økoskoler.dk”, der har til formål at give inspiration til projekter i kommuner og skoler i Norden.

Det samlede skoleprojekt støttes med 1 mio. kr. fra miljøfonden SAS & Coca-Cola Environmental Foundation.

Læs mere om Den Økologiske Kommune og om skoleprojektet:

www.lejre.dk

www.økoskoler.dk

www.dn.dk/projektlejre

Yderligere oplysninger:
Borgmester Mette Touborg, tlf.: 20 26 11 00, meto@lejre.dk

Chef, Center for Skoletilbud i Lejre Kommune, Helle Dydensborg, tlf.: 46 46 48 20, hedt@lejre.dk.

Leder af DN’s Skoletjeneste, Ole Laursen, ola@dn.dk; tlf.:23 44 12 19Grønt

 

 


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

 


Natur i skolen:Børnene i Lejre får blandt andet en vandkande og et æbletræ, som de kan følge, når det vokser.