Ny hjemmeside gør det nemt at vælge grøn el

Det økologiske råd har lanceret en guide på nettet, som gør det let og overskueligt for forbrugerne at vælge et el-produkt, der gør en positiv forskel for klimaet og vedvarende energi.

5. april 2013
Inden 1. maj skal 1,7 millioner el-kunder i Danmark vælge, hvor de vil købe deres el i fremtiden, og en ny hjemmeside, grøntelvalg.dk, giver et hurtigt og troværdigt overblik over, hvilke el-produkter der er mest grønne. 

Klar besked har manglet
Danmarks Naturfredningsforening hilser den nye hjemmeside velkommen. Hidtil har det nemlig været svært for forbrugerne at finde ud af, hvor grønne el-produkter, der bliver markedsført som ”klimavalg”, i virkeligheden er: 

- Hjemmesiden er et rigtig godt initiativ, hvor du som forbruger kan få klar besked om, hvilket el-produkt du skal vælge, hvis du vil gøre noget godt for klimaet. Tre år med el-branchens egen hjemmeside, elpristavlen.dk, har ikke givet forbrugeren det rigtige overblik over grønne el-valg siger Christian Poll, som er miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening.

Få mest klima for pengene
Bag hjemmesiden står Det Økologiske Råd, som opfordrer forbrugerne til at bruge hjemmesiden, inden de vælger grøn el, så de får mest miljø for pengene:

- Vi opfordrer alle forbrugere til at foretage et grønt valg af el-produkt. Det koster lidt mere, men vælger man blandt de bedste produkter, gavner merprisen klimaet. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i valgmulighederne, før man køber. Vi har analyseret de forskellige produkter på markedet, og den viden stiller vi nu til rådighed for alle el-kunderne, så det bliver nemmere at træffe et klimavenligt valg, siger Søren Dyck-Madsen, energimedarbejder i Det Økologiske Råd.

Klassificering giver hurtigt overblik 
Hjemmesiden deler el-produkterne ind i fire klasser fra A til D, hvor A er det bedste og D er det dårligste i forhold til, hvilken effekt produktet har på klimaet og udbygningen af vedvarende energi. På den måde giver hjemmesiden et hurtigt overblik over de forskellige valgmuligheder.

Hvis du vælger et produkt i klasse A, medvirker du direkte til udbygningen af vedvarende energi. Hvis du vælger klasse C eller D, sender du blot et signal om, at du støtter den politiske indsats for omstillingen til vedvarende energi.

Hjemmesiden omfatter de el-produkter, der bliver markedsført som el-produkter med klimavalg.  

Besøg hjemmeside om valg af grøn el

Kontakt