VIDEO: Felix Smith som skovsvin samler skrald i naturen

I dag åbnede den årlige affaldsindsamling, og ugen igennem vil titusindvis af børn fra 1100 skoler og institutioner over hele landet samle affald i naturen. Glade børn fra naturbørnehaven Børn og Miljø i Gentofte fik besøg af tv-værten Felix Smith, som i dagens anledning klædte sig ud som skovsvin.

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening  Ella Maria Bisschop-Larsen, tv-vært Felix Smith og Gentoftes borgmester Hans Toft var mandag d. 15.april ude at samle affald med børn fra naturbørnehaven Børn og Miljø.

Det er syvende gang, at inviterer børn fra skoler, børnehaver og fritidstilbud til at være med i en forårsrengøring af naturen. 56.000 børn landet over har taget imod invitationen. De vil fra 15. april til 19. april samle affald og arbejde med affald, sortering og genanvendelse og Ella Maria Bisschop-Larsen glæder sig over de mange tilmeldte børn.

- Det er vigtigt, at børnene lærer om affald, og hvad det gør ved vores natur. Når de deltager i affaldsindsamlingen, oplever de, hvor meget affald, der egentlig ligger og flyder rundt omkring. Forhåbentlig tager de den viden med sig videre, så de bliver gode til at passe på naturen, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Resultaterne samles
I løbet af de næste uger samles resultaterne fra alle landets indsamlinger og samles på websiden www.dn.dk/affaldsindsamling, hvor man også kan læse om nogle af de mere mærkværdige ting, børnene har fundet tidligere år.

Der er tilmeldt 1100 institutioner og skoler fra hele Danmark. Indsamlingen er for både skoler, institutioner og helt almindelige danskere. Børnene samler ind mandag til fredag i denne uge, og søndag den 21. april er det familier og andre privatpersoner, som skal ud med skralde-sækken. Omkring 23.000 danskere forventes at deltage i søndagens affaldsindsamling.

 

Affaldsindsamling 2013 støttes af Politiken og Sodastream.

 


 


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

SKOVSVIN: Børnene fra naturbørnehaven Børn og Miljø i Gentofte var heldigvis ikke ramt af lock-out, da de mandag sammen med  tv-vært Felix Smith - klædt ud som skovsvin -  åbnede årets affaldsindsamling.

Kontakt medlemsservice

Har du spørgsmål om medlemskab, som du ikke finder svar på her, så kontakt medlemsservice på tlf. 39 17 40 40 (man-torsdag 10-15, fredag 10-14) eller på mail medlemsservice@dn.dk