Lockout-ramte lærere samler affald i stedet for eleverne

Mandag åbnede Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, men mange af de planlagte skole-indsamlinger bliver ikke til noget på grund af lockouten mod lærerne. Rundt om i landet går lærerne ud torsdag i stedet for eleverne og samler affald.

17. april 2013
Det er syvende gang, at Danmarks Naturfredningsforening inviterer børn fra skoler, børnehaver og fritidshjem til at være med til forårsrengøring i naturen. 56.000 børn i skoler, børnehaver, vuggestuer og dagplejer landet over er tilmeldt invitationen, men mange af de planlagte indsamlinger vil blive aflyst på grund af KL's lockout mod lærerne.

Det er der en del lærere, der synes, er en skam, så de har organiseret affaldsindsamlinger for lockout-ramte lærere i stedet. I morgen kl. 15-17 er alle landets lærere inviteret til at deltage i begivenheden "Lærerne tager skraldet", hvor lærerne samler affald i naturen.

- Sammen kan vi være synlige på en positiv måde og vise, at lærerne gerne vil gøre en forskel og et ordentlig stykke arbejde, siger Suzette Munksgaard, der er en af initiativtagerne til indsamlingen.

I Danmarks Naturfredningsforening glæder affaldskampagens leder Ole Laursen sig over lærernes initiativ.

- Vi er ærgerlige over, at mange børn og skoler ikke kan deltage i denne uges affaldsindsamling på grund af lockouten. Vi blev derfor meget glade, da vi så, at lockoutede lærere fra hele landet vil fatte affaldssækkene samle affald i naturen i kampagnen ”Lærerne tager skraldet” – tak for det, siger Ole Laursen.

Lærerne tager skraldet
På facebookgruppen Lærerne tager skraldet kan du se hovedbegivenheden og på kortet her kan du se alle indsamlinger rundt om i landet.

For at finde flere informationer om lokale indsamlinger kan du prøve at søge på ”lærerne tager skraldet” og ”lærerne ta’r skraldet” på Facebook

Borgmesteren får affaldet
En af indsamlingerne er i København, hvor lærerne samler ind i deres område, og derefter mødes og i samlet flok går mod Rådhuspladsen for at aflevere deres skrald til overborgmester Frank Jensen. Danmarks Naturfredningsforening møder op og hjælper lærerne med at sortere affaldet.

For information om, hvorfor de lockout-ramte lærere samler affald:
Suzette Munksgaard, 51 94 11 52, suz@mse.dk

For information om affaldsindsamlingen generelt eller kontakt til andre lokale affaldsindsamlinger:
 Ole Laursen, leder af affaldsindsamlingen, 23 44 12 19, ola@dn.dk

 

 


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

 
Affald: Lærere i hele landet går i morgen ud og samler affald i stedet for eleverne.

Kontakt medlemsservice

Har du spørgsmål om medlemskab, som du ikke finder svar på her, så kontakt medlemsservice på tlf. 39 17 40 40 (man-torsdag 10-15, fredag 10-14) eller på mail medlemsservice@dn.dk