Naturen er blevet 142 tons affald lettere

DN har nu gjort resultatet op efter affaldsindsamlingen i uge 16. Over 142 tons affald og 155.000 dåser, var hvad frivillige fandt, da de gjorde forårsrent i naturen. 

6. maj 2013
Over 25.000 søndagsfrivillige og 56.000 børn var ude og samle affald i uge 16 til DN’s årlige affaldsindsamling, og en opgørelse viser, at der blev fundet hele 142 tons affald. - Jeg er rigtig glad for den store opbakning til affaldsindsamlingen, men hver gang bliver jeg også ærgerlig over, at det overhovedet er nødvendigt, siger Ole Laursen, leder af Affaldsindsamlingen.

Igen i år var der nogle gamle kendinge fra de tidligere år: utallige cigaretskod, hundelorte i poser og 155.000 dåser. Størstedelen af dem var grænsedåser uden pant på.

- Det tager adskillige hundrede år for naturen at nedbryde en dåse, derfor er det også helt forkert, at de ender i naturen. I stedet skal de genbruges til nye dåser, det sparer en masse energi, siger Ole Laursen.

Fødder og kærestebrev i en flaske 
Der blev dog også fundet noget affald som – selvom det lå det helt forkerte sted, kunne få smilet frem hos finderne.

En indsamler i Lundeborg på Fyn fik sig noget af et chok, da han så to afhuggede fødder ligge i skovbunden. Hurtigt stod det dog klart, at fødderne var af voks og sandsynligvis fra en mannequindukke. Resten af dukken var dog ikke at finde i skoven. I Lundeborg fandt de også en flaskepost indeholdende en ægteskabsannonce fra en 47 årig mand fra Kiel.

Derudover blev der blandt andet fundet:

- 700 kroner i kontanter
- 23 par underbukser
- 1163 små spiritusflasker
- 77 dele fra cykler
- Over 130 dele fra biler, primært dæk og fælge, men også en kølerhjelm fra en Mercedes og et bagagerum.
- Tre pengeskabe. Det ene med nøgler og to gyldige pas i.
- To levende gedekid og tre julenisser

Affaldsindsamling 2013 støttes af Politiken og Sodastream

 


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

Kontakt medlemsservice

Har du spørgsmål om medlemskab, som du ikke finder svar på her, så kontakt medlemsservice på tlf. 39 17 40 40 (man-torsdag 10-15, fredag 10-14) eller på mail medlemsservice@dn.dk