Kommuner bakker op om Naturens Dag

Selvom Naturens Dag først er til september, er mange allerede gået i gang med at planlægge dagen. Heriblandt også flere af landets kommuner. Det glæder Danmarks Naturfredningsforening.

21. maj 2013
Naturens dag finder i år sted 8. september, og mange er allerede gået i gang med at planlægge dagen. Det gælder også flere af landets kommuner, der vil sætte naturen på dagsordenen. I DN glæder de sig over kommunale arrangement.

- Vi er rigtig glade for, at flere kommuner allerede har meldt sig på banen og organiserer Naturens Dag. Det styrker hele begivenheden, at den får et kommunalt grundlag, siger kampagneleder Louise Elver, der er kampagneleder for Naturens Dag.

Mulighed for at lære kommunen bedre at kende 
Årets tema for Naturens dag er vild med naturen, og det er netop det, Egedal kommune håber, at deres borgere bliver.

- Naturens Dag er en god platform til at invitere borgerne med ud i naturen. Der er mange spændende steder i kommunen, og der er Naturens dag en god måde at sætte fokus på dem, siger forebyggelseskonsulent Marianne Stannum fra Egedal kommune, der er med til at planlægge dagen arrangere mødet med de frivillige.

I kommunen har de lavet digitalt kort over alle stierne i kommunen. Der kan man vælge rute efter interesse. Der er blandt andet ruter, hvor man får oplevelser i naturen, motion eller kommer ud og ser noget af kommunens kultur. Kommunen har planer om at sætte fokus på det digitale kort på Naturens Dag.

Planlægningen af dagen er kun i sin indledende fase i kommunen. I starten af juni holder de nemlig et planlægningsmøde, hvor frivillige foreninger og interesserede borgere er inviteret med.

- Egedal er en forholdsvis stor kommune, så her på rådhuset kender vi ikke nødvendigvis til alle de spændende steder i kommunen. Derfor vil vi gerne have så mange som muligt med lokal kendskab med til at planlægge dagen, siger Marianne Stannum.

Læs mere om Naturens Dag

Læs mere om Egedal Kommunes planlægningsmøde


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

 
NATURENS DAG: I 2012 var temaet for Naturens Dag Smag på naturen. I år bliver temaet Vild med natur. 

Kontakt medlemsservice

Har du spørgsmål om medlemskab, som du ikke finder svar på her, så kontakt medlemsservice på tlf. 39 17 40 40 (man-torsdag 10-15, fredag 10-14) eller på mail medlemsservice@dn.dk