DN tager naturen med til Folkemøde

Hvis politikerne ikke vil komme ud i naturen, så tager vi naturen med til politikerne. Ved næste uges Folkemøde på Bornholm sætter DN fokus på Danmarks fantastiske landskaber, de vilde dyr, det rene drikkevand, økologien og fremtidens natur i landbrugslandet.

6. juni 2013

Når politikere, journalister, interesseorganisationer, ministerier, styrelser, institutioner, brancheforeninger og virksomheder i næste uge slår lejr i tre dage i Allinge på Bornholm, er der dømt politisk debat i 72 timer, og for tredje år i træk tager Danmarks Naturfredningsforening med for at bringe natur og miljø på den politiske dagsorden.

- Folkemødet er en begivenhed, som allerede fra det første år har vist, at det kan tiltrække både toppolitikere, medier, interesseorganisationer og virksomheder, og for DN er det en chance for i løbet af få dage at møde rigtig mange af dem og få en snak om hvilke miljøproblemer, vi mener, der er vigtigst at prioritere, siger præsident i DN Ella Maria Bisschop-Larsen.

Rent vand i fokus

I år sætter Danmarks Naturfredningsforening blandt andet sammen med DANVA fokus på det rene drikkevand, og inviterer miljøordførere, landbruget og en forsker til at komme med. bud på, hvordan man bedst forhindrer, at grundvandet forurenes af sprøjtegift.

Vi mødes også med fødevareministeren til en snak om potentialet i økologisk landbrugsproduktion og tager fremtidsbrillerne på, når vi sammen med landbruget diskuterer hvilke af Natur - og Landbrugskommissionens forslag, som vil gøre den største forskel for naturen i Danmark.

I DN's telt på Kæmpestranden kan man se billeder fra naturkalenderen, møde DN s fagfolk og frivillige og spille Ulvespillet, hvor fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr og europaparlamentariker Dan Jørgensen er blandt de politikere, der skal prøve, om de i rollen som stork, odder, flagermus eller ulv skal klare sig igennem det tætbebyggede danske land.

Ligesom de to foregående år inviterer DN politikere og andre deltagere i Folkemødet ud på et fem kilometer langt Naturpolitisk Morgenløb, hvor løberne både skal klare stigningen over det fredede Madsebakke område lige udenfor Allinge by OG svare på en stribe spørgsmål om naturen i Danmark. Sidste år løb omkring 50 med og Ella Maria Bisschop-Larsen glæder sig over, at DN er med til at give politikerne en enestående naturoplevelse midt i Folkemødets travlhed.

- De fleste af dem, som deltager i Folkemødet, har et tætpakket program, med debatter og interviews, så det er godt med lidt motion, og jeg er sikker på, de vil huske både DN og vores Naturpolitiske Morgenløb, som noget helt særligt, siger hun. 

Fakta om Folkemødet på Bornholm

  • Folkemødet finder sted hvert år i uge 24 i Allinge på Bornholm.
  • Folkemødet 2013 åbner torsdag den 13. juni kl. 15 og slutter søndag den 16. juni 2013.
  • Folkemødet blev gennemført for første gang 15.-18. juni 2011 med 256 registrerede arrangementer og 235 akkrediterede journalister.
  • Sidste år var det vokset til, 748 arrangementer og , 400 akkrediterede journalister.
  • Folkemødets vært er Bornholms Regionskommune, men det er eventarrangørerne - dvs. partier, organisationer, virksomheder og private - der tegner indholdet.
  • Folkemødets arrangementer skal være gratis, åbne for alle, behandle et emne af samfundsrelevans og foregå i Allinge.
  • Sidste år deltog ca. 32.000 danskere i Folkemødet.


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

Kontakt

Ella Maria Bisschop-LarsenElla Maria Bisschop-Larsen
Præsident i DN

20 40 23 10
emb@dn.dk

Kontakt medlemsservice

Har du spørgsmål om medlemskab, som du ikke finder svar på her, så kontakt medlemsservice på tlf. 39 17 40 40 (man-torsdag 10-15, fredag 10-14) eller på mail medlemsservice@dn.dk