VIDEO: Kristian Jensen: Det bedste ved Folkemødet er den bornholmske natur

Morgenfriske løbere deltagere på Folkemødet på Bornholm trodsede regnen og deltog i Danmarks Naturfredningsforenings naturpolitiske løb fredag morgen.

14. juni 2013
Tidligt fredag morgen ignorerede 36 morgenfriske deltagere Folkemøde-regn og grå himmel og kastede sig ud i Danmarks Naturfredningsforenings Naturpolitiske Morgenløb.

Ruten, der startede ved DN's stand, var 5,8 kilometer lang og gik gennem både by og land og ikke mindst op og ned af bakke. Undervejs mødte deltagerne nogle poster, hvor de skulle svare på spørgsmål om naturen. Så det galt altså både om at have hurtige ben og hurtige hjerneceller for at vinde løbet.

Venstres gruppeformand Kristian Jensen løb for tredje år i træk. Det samme gjorde Greenpeace, Kræftens Bekæmpelse, FOA, Landbrug & Fødevarer og en række andre organisationer.

Konservativ hurtigløber

Sidste års vinder Casper Hunnerup Dahl fra den liberale tænketank CEPOS slog venstrepolitikeren med cirka fire minutter, men måtte se sig slået med knap to minutter af Konservatives nye folketingskandidat Jonas Birger-Christensen, som klarede de knap seks kilometer naturløb på 23 minutter og 55 sekunder.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup og Kristian Thulesen Dahl løb i et mere mageligt tempo og kom i mål efter 44 minutter, men fik til gengæld snakket en del partipolitik på turen og var meget stolte af at have svaret rigtigt på alle rutens spørgsmål.

- Og så er det jo bare opvarmning for os til vores fodboldkamp mod Radikale senere i dag, sagde Peter Skaarup.

DN's præsident Ella Maria Bisschop-Larsen løb også med og glædede sig over, at løberne trods regnvejret havde nydt turen.

- Vi vil gerne give folk en anderledes oplevelse på Folkemødet, og det får de med Naturpolitisk Morgenløb Det er skønt at høre, hvor glade deltagerne er for, at der er nogen, der arrangerer en dejlig løbetur for dem, sagde den gennemblødte præsident efter løbet.

Se videoen fra årets løb til højre.


Støt Danmarks Naturfredningsforening
SMS natur50 til 1999 – du giver 50 kr. + alm. SMS-takst

 

 

Kontakt

Ella Maria Bisschop-LarsenElla Maria Bisschop-Larsen
Præsident i DN

20 40 23 10
emb@dn.dk