DN og landbrug går sammen

Naturen skal have et markant løft samtidig med, at landbruget får en mere målrettet miljøregulering. Nu foreslår DN og landbruget, at der skal skabes et storskala projekt for at afprøve, om det kan lade sig gøre.

10. juli 2013

Der skal ske en mere målrettet miljøregulering af landbruget samtidig med, at der kommer mere og bedre natur.
Det er Danmarks Naturfredningsforening, Landbrug og Fødevarer og Økologisk Landsforening enige om og opfordrer nu i et fælles brev regeringen til at sætte skub i arbejdet.

Markant løft til naturen

Natur og Landbrugskommissionen har en række anbefalinger til, hvordan kan ske udvikling og vækst i landbrugserhvervet samtidig med, at natur og miljø får markante løft. Med afsæt i de anbefalinger opfordrer de tre interesseorganisationer nu til at etablere et storskala projekt, der skal vise, hvordan en målrettede regulering kan gennemføres samtidig med, at man natur og miljø får et markant løft. Opfordringen er sendt til fødevareminister Mette Gjerskov og fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr. Læs brevet her

- Vi kan enes om, at her kan regeringen umiddelbart sætte i gang, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Sæt i gang nu

Projektet skal køre sideløbende med de politiske forhandlinger om kommissionens samlede anbefalinger. Demonstrationsprojektet skal foregå i et område - et vandopland eller delopland - hvor der findes data for såvel retention, grundvand, natur og andre relevante forhold.

- For os er det afgørende, at vi nu får sat gang i arbejdet for naturen og miljøet i Danmark. Og historien viser, at alle parter skal kunne se sig selv i arbejdet, for at det kan lykkes. Det er i det lys, at vi har sendt opfordringen til regeringen, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

  

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Kontakt

Tine GjerløvTine Gjerløv
Presserådgiver

22 85 22 08
tgj@dn.dk

Kontakt

Ella Maria Bisschop-LarsenElla Maria Bisschop-Larsen
Præsident i DN

20 40 23 10
emb@dn.dk