103.000 børn klar til vilde naturoplevelser

Der bliver trængsel i naturen i uge 36, når 103.000 børn begiver sig ud i Danmarks natur. Det er ny rekord og sker i optakt til Naturens Dag, som søndag den 8. september fejres ved mere end 180 spændende og forskellige arrangementer over hele landet.

15. august 2013

Der bliver bygget tømmerflåder, lavet forhindringsbaner, skudt med bue og pil, fisket, dyrket træ-parkour og meget andet, når 103.000 børn fra mere 2000 skoler og institutioner i den første uge af september drager ud for at få naturoplevelser som optakt til Naturens Dag den 8. september.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser. Allerede nu er 180 forskellige arrangementer klar til at tilbyde børn og voksne et væld af forskellige naturoplevelser i skov, på strand og andre steder i naturen under årets tema, ’Vild med Naturen’ - og flere kommer til.

- Det glæder mig meget, at så mange børn på den måde kommer ud og får nogle gode naturoplevelser. Det er nemlig utroligt vigtigt, at børnene får et forhold til naturen, så de forstår, hvorfor den er noget, vi skal passe på. Men også for deres egen skyld, fordi vi ved, at det gør børnene gladere, klogere og sundere, når de kommer ud i grønne omgivelser og får lov at bruge både kroppen, hovedet og sanserne på samme tid, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Børn er for sjældent i naturen

Idéen med Naturens Dag er at få voksne og specielt børn mere ud i naturen. En undersøgelse, som Gallup lavede for Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet tidligere på året, viste, at kun hvert fjerde barn dagligt kommer ud i naturen. Kun lidt over hver tredje er i naturen flere gange om ugen. Og det er vel at mærke i sommerhalvåret.

- Vi håber, at Naturens Dag kan være med til at åbne døren til naturen for de mange børn, der ikke kommer ret meget ud. Vi vil vise dem, hvor mange vilde, sjove og lærerige friluftsaktiviteter og oplevelser, der findes i naturen, siger Friluftsrådets direktør Jan Eriksen.

Der bliver noget for enhver smag og for både børn og voksne, når de mange arrangementer landet over byder velkommen på Naturens Dag den 8. september. Man kan blandt andet komme på tur til en øde ø i Horsens Fjord, lave og afprøve sin egen fiskestang i Rudersdal eller teste sine færdigheder med bue og riffel ved Hald Sø nær Viborg.

Læs mere og se kort over alle arrangementerne på www.naturensdag.dk

Børn på strand
Rekord: Den 8. september fejres Naturens Dag, og som optakt tager 103.000 børn i løbet af uge 36 ud og leger, lærer og oplever i naturen.

Fakta om Naturens Dag

Naturens Dag er en årlig mærkedag for naturoplevelser, som har eksisteret siden 2004. Den arrangeres i et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

Dagen fejres den søndag den 8. september, men i hele ugen op til er der aktiviteter for børn fra skoler og institutioner.

I 2012 bød dagen på over 210 arrangementer over hele landet, og i alt deltog 165.000 mennesker i løbet af ugen.

Læs mere på naturensdag.dk

Kontakt

Ole Laursen
Funktionsleder for Frivillige, Børn & Unge

23 44 12 19
ola@dn.dk