Økologien fejres over hele landet

Fra 26. august til 1. september sætter Økologisk Landsforening fokus på økologien sammen med Danmarks Naturfredningsforening og en masse andre store og små aktører. Der er et mylder af arrangementer over hele landet, som du kan deltage i.

26. august 2013

Du er inviteret til økologisk fest. Over hele landet vil der i den kommende uge summe af aktivitet og økologisk madglæde, når alle sejl sættes til for at fejre økologien.

Både ude på gårdene og i de større byer er der aktiviteter for børn og voksne: Høstmarkeder, fællesspisning, kæmpe øko-marked i centrum af København og andre kulinariske oplevelser i økologiens tegn. 

Kampagnen skal vise begejstring og glæde ved økologisk mad

Den Økologiske Uge er den største samlede kampagne for økologien nogensinde.

- Vi er utroligt stolte af, at Danmark på mange måder er et økologisk foregangsland. Det hylder vi ved Den Økologiske Uge. Og så fejrer vi fællesskabet, den økologiske madglæde og begejstringen over alt dét, som økologien gør – for natur, dyr og mennesker, siger Gitte Hvoldal, som er projektleder i Økologisk Landsforening.

Økologiske produkter kan købes overalt

Landbrugspolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening, Rikke Lundsgaard håber, at Den Økologiske Uge kan inspirere endnu flere mennesker til at vælge økologisk.

- Det har aldrig været nemmere at være økologisk forbruger. Stort set alle butikker, kiosker og benzintanke har økologiske produkter. Hvis du allerede køber økologisk, så prøv med noget nyt. Der kommer masser nye produkter hvert år: færdigvarer som pizza, saft eller pålæg. Hvis du ikke har købt økologisk mad før eller synes økologisk mad er dyr, så start med nogle kartoner mælk og en pose gulerødder, siger hun og fortsætter:

- Økologien er bedre for naturen, for drikkevandet og for dyrene. Og det er en af de nemmeste måder at gøre en positiv forskel på.

Se program for den økologiske uge på kampagnens hjemmeside

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Økologisk uge
Økologi. Du kan selv være med til at bane vejen for mere økologisk landbrugsdrift - og dermed for mere natur, renere vand og bedre klima - ved blandt andet at købe og efterspørge økologiske produkter.

Kontakt

Rikke LundsgaardRikke Lundsgaard
Landbrugspolitisk medarbejder i DN

23 20 30 07
rl@dn.dk