Uddannelse til guide i naturen hitter

På Danmarks Naturfredningsforenings uddannelse til naturguide bliver deltagerne klædt på til at arrangere utraditionelle aktiviteter og ture i naturen. ”De vildere ture” var teamet på det seneste kursus.

30. august 2013

Bueskydning, øksekast og rebbaner var nogle af aktiviteterne på Danmarks Naturfredningsforenings seneste naturguide-kursus, hvor deltagerne også blev klædt på til at lave naturformidling på cykel, i kano, i kajak, på hesteryg og flere andre varianter.

Det var det tredje kursus ud af fire en-dags kurser, der tilsammen udgør en uddannelse til naturguide. Temaet for kurset var ”de vildere ture”. 

Uddannelsen er gratis og bliver tilbudt til de medlemmer af Danmarks Naturfredningsforening, der er aktive i de lokale afdelinger eller gerne vil være det.

Kickstart til at arrangere anderledes oplevelser

En af deltagerne var Ziff Vilhelm Hansen, som synes kurset gav hende robusthed og motivation til at få arrangeret nogle anderledes naturoplevelser.

- Jeg blev inspireret til vildt mange ture, man kan arrangere. Jeg fandt også ud af, at jeg ikke kan lære alt på sådan et kursus - det er vigtigt at komme i gang og bare springe ud i det, for som med alt andet skal der øvelse til, siger Ziff Wilhelm Hansen og tilføjer, at hun stadig er øm i kroppen efter at have kastet med økse på kurset. 

Kurserne giver netværk

Thomas Neuman, som er naturvejleder i Danmarks Naturfredningsforening og underviser på kurserne, var begejstret for deltagernes engagement.

- Alle kursisterne kom med positiv energi og bidrog til, at det udover at være et kursus også var en mulighed for at udveksle færdigheder og erfaringer. Alle bød ind med ideer, siger Thomas Neuman og understreger, at kurserne også giver netværk, som man kan trække på, når man hjemme i lokalafdelingerne skal finde på ideer til nye aktiviteter og ture.

Kurset var fyldt op med i alt 28 deltagere fra hele landet og fandt sted den 24. august ved Houens Odde.

Alle DN-afdelinger skal have en naturguide

Målet med uddannelsen til naturguide er, at deltagerne skal hjem i lokalafdelingen og lave sjove, interessante og spændende ture til forskellige målgrupper. Og de skal også inspirere de andre aktive i afdelingen til at lave arrangementer med en lidt utraditionel vinkel.

Der er nu uddannet 13 naturguider og flere er på vej. Inden 2017 skal der være uddannet mindst én naturguide i hver af Danmarks Naturfredningsforenings 95 lokale afdelinger.

Læs mere om naturguide-uddannelsen

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Kursister på DN's naturguide uddannelse
Vilde aktiviteter: På naturguide-kurset blev der eksperimenteret med nye og anderledes måder at gå i skoven på. Her krydses et vandhul.

DN har 95 lokale afdelinger

DN har en lokal afdeling i hver af landets kommuner. Her arbejder frivillige med at forsvare og beskytte naturen, skabe mere og rigere natur og formidle naturoplevelser.

Det sker fx ved at tjekke myndighedernes afgørelser på natur- og miljøområdet, lave naturpleje, arrangere spændende ture og arrangementer, etablere stier og alt muligt andet.

Udgangspunktet er altid en glæde og interesse i den lokale natur og det lokale miljø.

Besøg vores hjemmeside for frivillige

Kontakt

Thomas Neumann
Naturvejleder

30 23 37 70
neumann@dn.dk