Svampejagt er populært

Lige nu arrangeres der mange steder svampeture, hvor nysgerrige kan prøve at samle svampe under en kenders kyndige vejledning. Tanken om lækre svampesupper lyder fristende for mange, men først skal man vide, hvad man gør.

5. september 2013

Det er blevet mere og mere populært selv at samle svampe de seneste år, og september er højsæson. Mange steder i landet arrangerer Danmarks Naturfredningsforenings lokale afdelinger svampeture, hvor interesserede nybegyndere kan lære at kende de gode spisesvampe fra deres giftige slægtninge.

Kend svampene

Det der med at samle svampe er nemlig ikke noget, man bare lige gør, for man skal vide, hvad man leder efter. Det fortæller Kaj Kristiansen, formand i DN Ikast-Brande. Afdelingen har i adskillige år arrangeret svampejagt i september, og på Naturens Dag den 8. september var de nødt til at sætte fem guider på opgaven med at vejlede de over hundrede nysgerrige.

- Når vi kan samle så mange mennesker ude i skoven en søndag eftermiddag, kan vi godt se, at det er blevet populært at samle svampe, siger Kaj Kristiansen.

Men det handler også om meget mere end svampe, når man bevæger sig ud i skoven for at finde kantareller og Karl Johan.

- Det er lige så meget for at komme ud at nyde naturen og opleve det herlige dyre- og planteliv, siger Kaj Kristiansen.

For alle

I Dag er det både unge, gamle og familier, der gerne vil kunne lave suppe på svampe, de selv har fundet. Det har man oplevet på turene i Ikast-Brande. Og alle kan være med, forsikrer Kaj Kristiansen, der opfordrer folk til at prøve en guidet svampejagt.

- Det er en appetitvækker for folk, der gerne vil ud og prøve, hvad det er for noget at samle svampe. Der er noget for både nybegynderne, som kan lære de nemmeste og mest sikre svampe at kende, og for de garvede, som kan få hjælp til at bestemme de arter, der kræver mere erfaring, siger han.

I den kommende tid er der arrangeret masser af svampeture rundt omkring i landet. Få et overblik over alle turene på www.dn.dk/ture

Dreng med svampe
NATURMAD. Det er lige nu højsæson for spiselige svampe i Danmarks natur. På www.dn.dk/ture kan man få et overblik over ture arrangeret af Danmarks Naturfredningsforenings afdelinger.

Kontakt

Ole Laursen
Funktionsleder for Frivillige, Børn & Unge

23 44 12 19
ola@dn.dk