Miljøministeren og DN gir naturen en hånd på Melby Overdrev

Kom og vær med den 15. september, når DN og miljøminister Ida Auken giver naturen en hånd i Halsnæs. Det er 12. gang DN og Naturstyrelsen inviterer til naturpleje på Melby Overdrev.

11. september 2013

DN Halsnæs og Naturstyrelsen inviterer høj og lav til en dejlig naturplejedag på Melby Overdrev den 15. september. I år deltager miljøminister Ida Auken, som skal se på, hvordan frivillige kan gøre en forskel for naturen.

- Vi glæder os meget til at byde hende velkommen og håber, at mange vil møde op på dagen for at yde en indsats for vores smukke natur, fortæller Knud Pedersen, formand i DN Halsnæs.

Heden gror til

Den smukke hede er ved at gro til i krat, træer og buske, så der skal gøres en indsats, hvis området ikke skal forvandles til tæt skov. Derfor har DN og Naturstyrelsen nu i seks år plejet området to gange årligt, hvor frivillige sikrer naturens mangfoldighed og de åbne vidder i det unikke hedelandskab. Også i år inviteres alle børn og voksne til at hive træer op på Melby Overdrev.

- Vi er rigtig glade for, at vi endnu engang kan afholde arrangementet, og vi håber, at der også i år kommer mange, som vil give naturen en hånd og redde Sjællands sidste store hede, fortæller Knud Pedersen.

Kom og være med

Det er ikke særlig hårdt at hive de små træer op med rod, så både mindre og større børn kan være med, og efter endt arbejder byder vi på gratis frokost i det fri.

Læs mere om hvordan du deltager i arrangementet

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Naturplejepige
NATURPLEJE. Gennem seks år har frivillige givet naturen en hånd på Melby Overdrev.

FAKTA om naturpleje

Det giver god mening at fjerne de selvsåede småtræer fra heden.

Tidligere blev de holdt i ave af græssende husdyr, men nu er de fleste dyr på stald, og derfor får krat og buskads lov at overskygge og kvæle alt andet.

Hvis vi sørger for at holde heden fri for træer, sikrer vi en mangfoldig natur. Samtidig sikrer vi, at fremtidens generationer også har mulighed for at nyde de åbne, blomstrende vidder på Sjællands største hede.

Kontakt

Knud Pedersen
Formand for Danmarks Naturfredningsforening i Halsnæs 
kknp@mail.dk
47 93 84 55