Miljøministeren lader træer ligge

Mange af de træer, som blev blæst omkuld af den kraftige storm i sidste uge, får lov at blive liggende i skovbunden. Danmarks Naturfredningsforening glæder sig på skovenes vegne.

5. november 2013

Da den kraftige storm mandag den 28. oktober fejede hen over landet, var vindene på op imod 200 kilometer i timen for meget for mange træer, som rundt omkring i de danske skove væltede.

Naturstyrelsen vurderer, at 110.000 m3 træ blev blæst omkuld af de voldsomme vindstød, og miljøminister Ida Auken har nu lyttet til Danmarks Naturfredningsforening og til borgere, som via e-mail og sociale medier har opfordret til, at man lader træerne ligge.

Det får de, der gavner naturens mangfoldighed, altså lov til, og ifølge Naturstyrelsen er ti procent af de væltede træer løvtræ, som egner sig til at lade ligge i skovbunden.

En håndsrækning

Får træerne lov at ligge som dødt ved i skovbunden, er de værdifulde for skovens liv, og ministerens udmelding bliver derfor godt modtaget hos Danmarks største grønne organisation.

En fjerdedel af alle arter, som lever i naturskoven, er truet af udryddelse, fordi skovene er for unge og ensformige. Stormen og ministerens indstilling til de væltede træer er derfor en håndsrækning til skovenes biodiversitet.

- Stammer og store grene af løvtræ, som får lov at ligge i skovbunden og formulde, er lige det, de danske skove mangler allermest, siger Nora Skjernaa Hansen, skovpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening.

Størstedelen af de nåletræer, som stormen blæste omkuld, vil kunne bruges til træprodukter og vedvarende energi, skriver miljøministeriet i en pressemeddelelse.

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Stormfald
VÆLTET: De faldne træer skal blive liggende, så insekter, planter og dyr kan få glæde af dem. Foto: Miljøministeriet

Kontakt

Nora Skjernaa Hansen
Skovpolitik, skovsager, Biodiversitet Nu.

nsh@dn.dk
31 19 32 60