Shirley & Hinda – ny politisk dokumentarfilm om vækst

Hvordan skaber vi fortsat udvikling og velstand uden at tappe kloden for resurser? Det spørgsmål stiller en ny dokumentar om to oldemødre, Shirley og Hinda, der har fået nok af at høre om økonomisk vækst som løsningen på samfundets problemer. De rejser derfor tværs gennem USA for at udfordre investeringsfolk, makroøkonomer og milliardærer. 

Vækst, vækst og vækst. Overalt hører man vækst som svaret på samfundets problemer. Men med en jordklode, der består af anslået 7 milliarder mennesker må vækst og forbrug tænkes anderledes, hvis kloden skal kunne følge med.

Det er temaet i en ny politisk dokumentarfilm, Shirley & Hinda, hvor to oldemødre gør oprør mod mantraet om økonomisk vækst som svaret på samfundets problemer.

Shirley (90) og Hinda (84) er gamle nok til at være vokset op i skyggen af den store depression, som ramte verden i 1929. Nu oplever de endnu engang, hvordan USA er i dyb krise.

De må erkende, at der tilsyneladende skal et par oldinge til at stille de nødvendige spørgsmål om USA’s altoverskyggende drøm om at forøge forbruget: Hvorfor skal vi blive ved med at vokse? Kan den økonomiske vækst fortsætte for evigt?

På rejse gennem USA

De to kvinder rejser igennem USA og stiller spørgsmålene til blandt andet økonomer, investeringsfolk og milliardærer, som dog blot gentager deres mantra om, at verden igen vil blive et bedre sted, når bare vi forbruger mere, så økonomien igen kan vokse. Men de to damer har set for meget til at lade sig narre så let.

I filmen møder vi også en professor i økologisk økonomi. Han forsker i økonomi og økonomiske strukturer, som er i balance med klodens ressourcer.

Skøn film om at ville gøre verden til et bedre sted

Christian Poll, som er miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening, var til forpremiere på filmen:

- Det er en skøn film om venskab og indsigt og om, hvordan vi alle kan blive aktivister, hvis vi brænder nok for at forstå verden og ønsker at gøre den til et bedre sted at være, siger han.

Filmen har premiere landet over den 13. november og fortsætter herefter i udvalgte biografer. 

Se trailer til filmen

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus


De oprørske oldemødre Shirley og Hinda

Blog: Stop den ukritiske vækst - jeg vil af!

”Spørgsmålet er, hvordan vi skaber fortsat udvikling og velstand, men uden at tappe kloden for ressourcer, drukne i forurening eller ødelægge klimaet, og en ting er sikkert: Vækst i den gængse forstand er ikke lige svaret her”, skriver Christian Poll, miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening, i sin blog.

Læs Christian Polls blog

Kontakt