Ny kampagne fra DN sætter fokus på det danske grundvand

Det danske grundvand er unikt, fordi det er så rent, at vi kan drikke det uden at rense det først. Men det bliver det ikke ved med at være, hvis vi ikke passer på det. Danmarks Naturfredningsforening fortæller i ny kampagne, hvor vigtigt det er, at vi beskytter grundvandet mod forurening og overindvinding.

21. november 2013

”Det er noget lort, når vores grundvand bliver forurenet”. Sådan lyder det fra haren, muldvarpen og ormen i Danmark Naturfredningsforenings nye tegnede univers, som du kan møde i annoncer på de store dagblades hjemmesider og andre steder på nettet.

DN har netop søsat en kampagne, der giver klar besked om, hvordan det står til med grundvandet og drikkevandet i Danmark. Kampagnens budskab er, at hvis vi Danmark fortsat vil have vand fra vandhanen, der er lige så godt som frisk kildevand, bliver vi nødt til at passe bedre på grundvandet, som er truet af forurening og overindvinding.

Skal få flere til at støtte sagen

Gennem kampagnen håber DN, at flere får lyst til at støtte foreningens arbejde for at sikre grundvandet mod forurening:

- Vores kampagne er sjov, men den er ikke for sjovs skyld. Vi fortæller om et problem, som er alvorligt, men vi gør det med et glimt i øjet. Vi håber, at denne måde at kommunikere på vækker opmærksomhed og sympati for vores arbejde for at beskytte det danske grundvand, siger Vibeke Lyngse, som er direktør for kommunikation og frivillige i DN.

Test og mere viden på kampagnens hjemmeside

Gennem en lille quiz på kampagnens hjemmeside kan man teste sin viden om, hvor slemt det egentlig står til med grundvandet, og læse om fakta om grundvandet.

Det er også muligt at tilmelde sig et forløb på fem mails over fem uger, hvor man får endnu mere at vide om, hvorfor og hvordan vores grundvand er truet, og hvad Danmarks Naturfredningsforening gør for at beskytte det.

Se kampagnen og deltag her

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Kampagne: Det er noget lort, når grundvandet bliver forurenet
KAMPAGNE. I DN’s kampagne ”Det er noget lort” er haren og ormen talerør for alvorlige problemer i vores natur og miljø. For eksempel, at der bliver fundet sprøjtegift i hver fjerde drikkevandsboring.

Fakta om grundvand og drikkevand

I Danmark Naturfredningsforenings publikation "Sådan ligger landet: Tal om grundvand og drikkevand" får du et billede af, hvordan det står til med det danske grundvand og drikkevand.

Publikationen er baseret på tal og fakta fra offentlige kilder.

Sådan ligger landet: Tal om grundvand og drikkevand

Kontakt

Lene SchmidtLene Smith
31 19 32 08
ls@dn.dk