DN giver grønne råd til villa-folket

En million husstande kan nu møde Danmarks Naturfredningsforenings eksperter i det gratis blad Vores Villa, hvor læserne kan få gode råd om alt fra grønt forbrug og miljøvenlig transport til naturen i egen have.

17. marts 2014

Hvordan får jeg flere sangfugle i haven? Hvad betyder Svanemærket egentlig? Hvorfor skal jeg sortere mit affald? Og hvad stiller jeg op med regnvandet på min græsplæne?

Det og mange andre spørgsmål om natur og miljø, kan man nu få svar på i Vores Grønne Brevkasse, hvor eksperter fra Danmarks Naturfredningsforening er klar til at hjælpe læserne med at finde løsninger på hverdagens grønne udfordringer. Brevkassen er en del af bladet Vores Villa, som omdeles til godt en million postkasser hos alle, som bor i hus, rækkehus eller på en landejendom.

Baggrunden for den nye brevkasse er ønsket om at stille noget af DN`s store viden til rådighed for borgerne, som hele tiden bliver mødt med nye informationer om miljøemner eller med krav om at spare på ressourcerne. Der er også stigende fokus på at undgå produkter, som indeholder kemi, der er skadelig for natur og sundhed.

- Mange danskere vil gerne tage hensyn til natur og miljø både i deres forbrug og livsstil, men det kan være en jungle at finde vej til de produkter og løsninger, som er mest skånsomme for miljøet. Der kan vi være med til at pege på nogen muligheder, og så kan alle de andre, som læser brevkassen også overveje, om de kan bruge de gode råd, siger miljøpolitisk medarbejder Christian Poll, som er en af de fire DN-rådgivere i Vores Villa.

Fra grønt forbrug til regnvand i haven

Christian Poll rådgiver om bæredygtigt forbrug, miljøvenlig transport og om, hvordan man finder de produkter, som er mest skånsomme for miljøet.

Thomas Neumann er naturvejleder og fortæller blandt andet om, hvordan man får flere sangfugle, egern og sommerfugle i sin have, hvordan man hjælper frugttræernes bestøvning, og hvordan man med herlige udendørs aktiviteter kan forvandle en helt almindelig eftermiddag i haven til en herlig naturoplevelse for små og store.

Sine Beuse Faurby rådgiver om affald og energi og fortæller om, hvorfor og hvordan affald skal sorteres både i køkkenet og i haven, hvad det sorterede affald kan bruges til og om valg af el og varme i huset.

Og Bente Villumsen er ekspert i grundvand og giver også gode råd om bekæmpelse af ukrudt uden brug af sprøjtegift og om håndtering af regnvand i haven.

Vores Villa udkommer i år i marts, april og maj og efter sommerferien i august, september og oktober.

Se Vores Grønne Brevkasse i martsnummeret af Vores Villa

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus


GRØNNE RÅD. DN`s eksperter giver gode grønne råd i  bladet Vores Villa, som omdeles til godt en million postkasser hos alle, som bor i hus, rækkehus eller på en landejendom.