Golf skal være en grøn sport

Dansk Golfunion uddelte for første gang Golfens Miljøpris på repræsentantskabsmøde 22. marts. Prisen gik til Furesø golfklub, og Danmarks Naturfredningsforening sad med i udvælgelseskomitéen. 

25. marts 2014

Dansk Golfunion (DGU) har med opbakning fra Dansk Greenkeeperforening taget initiativ til at uddele en miljøpris som et af flere initiativer, der skal indfri det politiske ønske om, at danske golfbaner skal drives miljøvenligt.

Prisen skal inspirere golfklubberne landet over til at konkurrere om at være mest grønne. 16 klubber havde meldt sig i konkurrencen. I et opløb med Viborg Golfklub og Hørsholm Golf A/S tog Furesø prisen og 75.000 kr. for en lang række miljøinitiativer – og ikke mindst ’en imponerende dokumentation for arbejdet', som det hedder i udvælgelseskomitéens begrundelse.

DN var med til at pege på Furesø

DN’s landbrugspolitiske medarbejder Rikke Lundsgaard har siddet med i udvælgelseskomitéen og hæfter sig især ved klubbens arbejde for at reducere brugen af sprøjtegifte og at øge naturindholdet på og omkring banerne.

- Klubben arbejder målrettet og systematisk med at udvikle banen bæredygtigt. Det indebærer bl.a. bæredygtig pleje af banerne med en minimal brug af vand, gødning og sprøjtegift, klimatilpasning og tilpasning af banerne til det naturlige terræn. Klubben har etableret bistader og fuglekasser for at fremme flora og fauna og integreret en naturguide i baneguiden, så spillerne også oplever naturen, mens de spiller, siger Rikke Lundsgaard og håber, at andre klubber vil følge Furesø Golfklubs eksempel, så vi kan få reduceret det samlede forbrug af sprøjtegift på landets golfbaner, som i 2011 udgjorde 2 tons.

Også i Miljøstyrelsen hilser man DGU’s miljøpris velkommen

- Golfsportens miljøpris er en brandgod idé, og i Miljøministeriet er vi glade for, at DGU har taget initiativ til at oprette prisen med opbakning fra greenkeeperforeningen. Jeg er sikker på, at den vil være med til at sikre et godt miljø og en rig natur omkring de danske golfbaner. Og den vil også give større naturoplevelser for mange danskere, siger Sonja Canger, kontorchef i Miljøstyrelsen.

Vinderen blev udpeget af en udvælgelseskomité bestående af Dansk Golf Union, Danish Greenkeeper Association, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund og Miljøstyrelsen.

Dansk Golfunions pressemeddelelse

Miljøstyrelsens pressemeddelelse 

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Golfbold
MILJØPRIS. 
Furesø golfklub arbejder målrettet og systematisk med at udvikle banen bæredygtigt blandt andet med en minimal brug af vand, gødning og sprøjtegift.

Kontakt

Rikke LundsgaardRikke Lundsgaard
Landbrugspolitisk medarbejder i DN

23 20 30 07
rl@dn.dk