Folk strømmede til nyt MadMarked på Skovsgaard Gods

Der er intet som glade køer, pragtfuld natur og gode, rene madvarer, der kan trække folk af huse. Palmesøndag kom flere end 1500 gæster forbi Skovsgaard Gods på Langeland for at smage det nye Madmarked på stedet og se køerne blive sluppet på græs.

14. april 2014

Det blev et brag af en fest, da mere end 1500 glade gæster strømmede til Skovsgaard Gods Palmesøndag for at fejre indvielsen af det nye MadMarked. 

Folk lagde vejen forbi det smukke gods i de fantastiske omgivelser for at smage på lækkerierne, der selvfølgelig er lavet af gode lokale råvarer og lige så selvfølgeligt er økologiske. Men børn og voksne var også mødt op for samtidig at glædes over synet af glade køer blive sluppet på græs - de kvitterede til gengæld overfor publikum med bukkespring og fri galop. Der blev tillige lavet pandekager over bål, der blev malet påskeæg, der blev smagt på forårets friske urter og der blev shoppet i lange baner af lækkerierne i butikken.

Lover godt for naturen 

- Det er jo helt overvældende, at interessen er så stor, og det lover rigtigt godt for naturen. For det er vores mål at vise, at vi sagtens kan leve lækkert, sundt og godt af varer, der er dyrket, så natur og miljø ikke knækker. Og det ser ud til, at vi ikke står alene med den opfattelse, hvilket lover godt for fremtiden, siger Rikke Lundsgaard, agronom og leder af projektet.

MadMarkedet ligger på den enestående landbrugsejendom, Skovsgaard Gods, der er en af de lokale leverandører af kød, mel, frugt og grønsager godsets butik og cafe. Det 390 ha store gods er ejet af Danmarks Naturfond under Danmarks Naturfredningsforening og godset har været drevet økologisk og naturnært siden 1989. Det indebærer udover ingen brug af sprøjtegifte også nænsom landbrugsdrift. Vandhullerne og de levende hegn myldrer derfor af liv og skoven leverer insekter og biller til et rigt fugleliv, fordi træerne visse steder for lov at ligge, hvor de falder. Fremover vil forskere og lokale frivillige måle den biologiske mangfoldighed på godset for bedre at kunne vurdere gevinsterne af den økologiske drift.

Rig natur, dejlig mad

Ikke kun naturen nyder godt af det gode landmandskab. Der er hver onsdag en buffet i cafeen, hvor alle er velkomne til for en lille hundredekroneseddel at gå ombord i de lækre retter, som MadMarkedet står for. Butikkens hylder bugner allerede og snart vil det også være muligt at handle produkter via internettet.

Danmarks Naturfredningsforening og makkerparret Birgitte Escherich og Jesper Skibstrup, der står bag MadMarked konceptet, ser ud til at have ramt hovedet på sømmet. Således bakker blandt mange andre også ministeren for landdistrikterne op bag ideen om lokale råvarer. Således siger Carsten Hansen til Berlingske Tidende:

".. vi skal skabe en ny alliance mellem by og land og øge danskernes bevidsthed om de lokale fødevarer, for der er en stadig større efterspørgsel efter kvalitetsmad, og det kan vore landdistrikter levere i stor stil." (Berlingske Tidende 4. april 2014) 

Besøg Skovsgaard Gods og Madmarkedet, Kågårdsvej 12, 5900 Rudkøbing

Skovsgaard MadMarked

Find vej til Skovsgaard

Læs mere om MadMarked

MadMarked-konceptet

Skovsgaard MadMarked på Facebook

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Åbning af Skovsgaard Madmarked
ÅBNING. Det økologiske gods Skovgaard slap køerne på græs og åbnede et nyt MadMarked med økologiske lokale fødevarer. Flere end 1500 mødte frem til begivenheden.

Åbningstider

Mellem påske og efterårsferien er MadMarkedet åbent

  • Alle dage 10-17
  • Torsdag 10-21

 

Kontakt

Rikke LundsgaardRikke Lundsgaard
Landbrugspolitisk medarbejder i DN

23 20 30 07
rl@dn.dk

Kontakt

Tine GjerløvTine Gjerløv
Presserådgiver

22 85 22 08
tgj@dn.dk