Skolebørn og minister fiskede affald i havnen

Tirsdag åbnede Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, da en skoleklasse fra Islands Brygge fik besøg af miljøministeren og nogle vildt seje dykkere, der hjalp med at hive affald op fra bunden af Københavns Havn.

22. april 2014

Med strålende solskin bød tirsdag formiddag på en noget usædvanlig transportform for en dansk toppolitiker, da miljøminister Kirsten Brosbøl sammen med Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, blev hentet foran Christiansborg af dykkere fra Københavns Brandvæsens specialtjeneste.

Sammen skulle de to miljøforkæmpere skyde den store, årlige affaldsindsamling i gang.

I gummibåd sejlede de til området ved Havnebadet, hvor en 2. klasse fra Skolen på Islands Brygge stod klar til at modtage dem - og til at sætte dem i gang. Det var nemlig meningen, at der skulle bestilles noget, for havnebunden omkring kajen var fuld af skrald og ragelse, som skulle hives på land.

Alligevel var det en glad miljøminister, som gik i land og oplevede engagementet hos børnene, da de seje dykkere svømmede rundt og fandt ting i vandet, som bestemt ikke burde være der.

Forargede børn

Specialtjenesten fandt blandt andet havestole og trafikkegler på bunden af havnen og satte reb omkring, så børnene, ministeren og DN’s præsident sammen kunne hive det i land.

- Jeg håber, at børnene bliver bevidste om den skade, som affaldet gør ude i naturen og om, hvilken værdi, der faktisk kan være i det, hvis det i stedet genanvendes, sagde Kirsten Brosbøl, efter at hun og børnene havde trukket en hærget bycykel op fra havnen.

Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, var glad for børnenes reaktion på de mærkelige og lidt ulækre ting, der blev fundet på bunden af havnen.

- Jeg kan mærke, at børnene også gerne vil have, at naturen er ren, og de kan sagtens forstå, at affaldet hellere skal genbruges. De bliver mindst lige så forarget som os andre, og det er jo rigtig godt, siger Ella Marie Bisschop-Larsen.

Vigtige frivillige

Miljøministeren valgte at deltage i åbningen af affaldsindsamlingen, fordi hun gerne vil støtte op om de titusindvis af frivillige danskere, som i løbet af ugen drager ud for at gøre forårsrent i den naturen og indsamle tonsvis af skrald.

Mere end 65.000 børn tager de kommende dage med deres skoler og institutioner ud for at indsamle affald, og på søndag er der over 600 forskellige arrangementer over hele landet, hvor folk mødes for at rydde op i vores fælles baghave. Arrangørerne forventer, at 25.000 mennesker nyder forårsvejret på den måde.

- Det er virkelig positivt, at så mange frivillige melder sig under DN’s faner til affaldsindsamlingen. Det er et vigtigt stykke arbejde, de gør for naturen, siger Kirsten Brosbøl.

Også DN’s præsident er taknemmelig for de frivillige, som igen i år er med til at gøre vores natur lidt renere.

- Vi er rigtig glade for, at så mange bakker op og hjælper med at gøre naturen forårsklar. Vi er alle sammen med til at vise, at det er forkert, når affaldet smides andre steder end i skraldespanden, siger Ella Marie Bisschop-Larsen.

Se video fra åbningen i Københavns Havn

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Bycykel fra havnen
SPILD. Dykkerne fandt blandt andet en bycykel på bunden af havnen. For dårligt, mente både børn og minister. 

Kontakt

Ella Maria Bisschop-LarsenElla Maria Bisschop-Larsen
Præsident i DN

20 40 23 10
emb@dn.dk

Kontakt

Ole Laursen
Funktionsleder for Frivillige, Børn & Unge

23 44 12 19
ola@dn.dk