25.000 gjorde forårsrent i naturen

Det var med vejrgudernes allerstørste velsignelse, at Danmarks Naturfredningsforenings store, årlige affaldsindsamling søndag sluttede. Tusindvis af frivillige hyggede sig i varmen og gav naturen den store forårsrengøring.

27. april 2014

Forårssolen belønnede på smukkeste vis de tusindvis af frivillige, som søndag deltog i Danmarks Naturfredningsforenings store, årlige affaldsindsamling. Med hvad der mest af alt lignede sommertemperaturer var der lagt op til rigtig ude-hygge, og det var der da også mange, som benyttede sig af.

Arrangørerne vurderer, at omkring 25.000 mennesker valgte at bruge noget af søndagen på at rydde op i vores natur ved en af de mere end 600 lokale indsamlinger, der har været i gang over hele landet.

- Vi er rigtig glade og taknemmelige for, at så mange vil være med til at give naturen en hånd og hjælpe til med at holde den ren. Det gælder både alle børnene, som har været ude i løbet af ugen, og de mange, der har samlet affald i dag, siger Ole Laursen, leder af DN’s affaldskampagne.

Uge med affald

Affaldsindsamlingen blev officielt skudt i gang tirsdag, da miljøminister Kirsten Brosbøl og DN’s præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, samlede affald i Københavns Havn sammen med glade børn fra Skolen på Islands Brygge og dykkere fra Københavns Brandvæsen.

I løbet af ugen har mere end 65.000 børn fra skoler og institutioner over hele landet været ude for at fjerne slikpapir, aluminiumsdåser, cigaretskodder og meget andet skrald fra naturen.

Hvor meget affald, de mange frivillige så har nået at befri det danske landskab for i år, er ikke opgjort endnu, men ved de foregående års indsamlinger er der blevet indsamlet helt op til 200.000 kilo i løbet af affaldsugen.

Ole Laursen håber dog på, at der måske er blevet fundet en smule mindre skrald og ragelse i år.

- Nogle af de tilbagemeldinger, som jeg har fået i løbet af dagen, er, at der i hvert fald de steder, hvor der tidligere har været samlet ind, er fundet mindre affald. Og det er jo rigtig positivt, fordi det viser, at den store indsats gør en forskel, siger han.

Se live-opdaterede resultater eller læs mere på Affaldsindsamlingens hjemmeside

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Åbning af Affaldsindsamlingen
UNDERVANDSSKRALD. Skolebørn fra Islands Brygge og seje brandmænd fiskede affald på bunden af havnen, da årets affaldsindsamling åbnede.

Kontakt

Ole Laursen
Funktionsleder for Frivillige, Børn & Unge

23 44 12 19
ola@dn.dk