Tillykke til Danmarks første Naturpark

Danmark har fået sin første Naturpark. Danmarks Naturfredningsforening ønsker tillykke og glæder sig over, at mærkningen Naturpark sætter fokus på den bevaringsværdige og værdifulde natur. Naturpark Åmosen på Vestsjælland får tildelt kvalitetsmærket for den enestående natur, der åbner sig for borgere og besøgende.

28. april 2014

Åmosen, der netop har fået Friluftsrådets certificering Naturpark Åmosen, strækker sig fra Stenlille i Sorø Kommune til Reersø ved Storebælt i Kalundborg Kommune. Naturpark Åmosen er det første naturområde i Danmark, der lever op til de 10 kriterier, der er udstukket af nationalkomiteen for Danske Naturparker.

- Vi glæder os meget over, at netop Åmosen er blevet landets første Naturpark. Mærkningen Naturpark kan være med til at inspirere flere til at komme ud i naturen og få gode naturoplevelser, siger Susanne Ladefoged, formand for DN i Kalundborg, der glæder sig over, at der vil blive skabt bedre forhold for dyr og planter i Åmosen.

Naturparken forankres til kommuneplanen

Nationalkomiteen er sammensat af relevante myndigheder og organisationer, og kriterierne er blandt andet, at der skal foreligge en godkendt naturparkplan, som skal være politisk vedtaget.

Det betyder, at naturparken er forankret i kommunen, som en del af eller som tillæg til kommuneplanen. Naturparkernes certificering gælder fem år ad gangen og skal fortsat leve op til kriterierne for at beholde mærkningen.

- Der er stor ros til naturvejleder og centerchef Ole Rasmussen og tidligere kulturformidler og projektleder Lene Thulstrup for deres store arbejde og engagement, som nu medfører, at den første certificerede Naturpark i Danmark ser dagens lys. Naturparken vil være med til at udvikle og skabe mere og bedre natur i årene fremover samtidig med, at både friluftsliv og kulturmiljøet tilgodeses slutter Susanne Ladefoged.

Besøg NaturparkÅmosen.dk

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus


NATUR. 100 meter over havet: Kløveshøj på kanten af Naturpark Åmosen.

FAKTA OM DANSKE NATURPARKER

Danske Naturparker er Friluftsrådets mærkningsordning for større sammenhængende naturområder med lokal eller regional betydning. Grundlaget for Danske Naturparker er en enestående natur, men også kulturmiljø, friluftsliv og rekreative muligheder, formidling og erhverv er vigtige elementer i en naturpark.

Formålet med mærkningsordningen Danske Naturparker er at give naturen et løft og give befolkningen bedre muligheder for friluftsoplevelser. For at blive mærket Danske Naturparker skal et naturområde leve op til 10 kriterier udviklet af en nationalkomite for naturparker i Danmark. Mærkningsordningen Danske Naturparker er koordineret over en årrække af Friluftsrådet i samarbejde med organisationer og kommuner for at sætte fokus på natur og friluftsmuligheder.

Mærkningsordningen støttes af Nordea-fonden.

Læs mere om Danske Naturparker og de 10 kriterier

Kontakt

Susanne Ladefoged
Formand for DN Kalundborg

22 38 88 58
kalundborg@dn.dk