Danmark får sin første lokale naturfond

I Vordingborg er den lokale DN-afdeling gået sammen med tre andre organisationer om at oprette en lokal naturfond. Fonden, der er den første af sin slags i Danmark, skal opkøbe og sikre natur i kommunen.

7. maj 2014

Borgerne i Vordingborg Kommune får nu deres egen naturfond, som skal sikre og udvikle kommunens naturværdier. Bag initiativet står de lokale afdelinger af Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Dansk Landbrug og Dansk Skovforening. Meningen er, at fonden skal opkøbe og beskytte lokal natur.

Vordingborg Naturfond baseres på frivillig arbejdskraft og på bidrag fra borgere, forretningsdrivende og forhåbentlig fra andre, store fonde, fortæller Peter Ferdinand, som er formand for fonden og næstformand i DN Vordingborg.

- Drømmen med fonden er, at vi med en fælles, lokal indsats kan være med til at beskytte den smukke og gamle natur, som vi har her på Sydsjælland og Møn, siger Peter Ferdinand

Forenede interesser

Gruppen har i over et år arbejdet på at få oprettet en lokal naturfond, og ifølge Peter Ferdinand gik DN Vordingborg med i projektet, fordi det var spændende med muligheden for at forene forskellige interesser og åbne for mere samarbejde med land- og skovbrug.

- Det brede samarbejde om fonden håber vi gør, at jordejerne tager godt imod initiativet og vil være med til at arbejde for en sund og sammenhængende natur i kommunen, siger Peter Ferdinand.

Fonden præsenteres ved et åbent arrangement onsdag den 14. maj kl. 17 på Rosenfeldt Gods, der blandt andet byder på den tidligere formand for Natur- og Landbrugskommissionen, Jørn Jespersen, som kommer og fortæller om, hvordan landbrug og natur kan gå hånd i hånd.

Læs mere på Vordingborg Naturfonds hjemmeside

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Møns Klint
MØNS KLINT: Noget af naturen i Vordingborg Kommune er godt beskyttet, men en ny lokal fond vil opkøbe og sikre andre naturområder i kommunen. Foto: Colourbox