Landsholdet svinger leen

Der er budt op til en festlig dag, når Danmarks Naturfredningsforening inviterer til leslåning som i de gode gamle dage søndag den 15. juni på den fynske gård Stenbjerglykke. Det danske landshold i leslåning vil undervise på dagen, så der er garanti for gode resultater.

12. maj 2014

Tag familien med til en dejlig dag, hvor I får en introduktion til leslåning - et traditionelt håndværk, der stort set er forsvundet.

Leslåning er en sjov og sund aktivitet for hele familien, og samtidig en skånsom måde at pleje naturen på - hvad enten det er sommerhusgrunden eller blomsterengen.

Dansen på engen

Danmarks Naturfredningsforening har hyret det danske landshold i leslåning, der sammen med professionelle naturplejere vil stå for dagens undervisning. Nick Leyssac fra Danmarks Naturfredningsforening  fortæller:

- Alle kan lære at slå med le - hvis blot man kommer godt fra start. Når teknikken først er lært, er det som en dans på engen, der både kan bruges til at vedligeholde blomsterengen i sommerhuset eller i naturen.

Landbrug som på bedstefars tid

Kurset finder sted i smukke omgivelser på den økologiske gård Stenbjerglykke, Vester Skerninge, Fyn.

På gården er der masser af plads til børn og leg, og man kan opleve et landbrug som på bedstefars tid. Kornet høstes med le, og der er både heste, geder, får, gæs og høns. Kort sagt kan man opleve ”den autentiske bonderøv”. 

Le-laug

I Danmark opstår der hele tiden nye grupper, der slår med le for at hjælpe den trængte natur. Med leen i hånden kan man hjælpe orkideer og sommerfugle, som ellers fortrænges af krat og buskads.

Tidligere holdt græssende husdyr tilgroningen i skak, men nu skal der en aktiv indsats til, fordi de fleste dyr er på stald. Efter kurset vil du være i stand til at deltage i en af de mange grupper, der gør en forskel for naturen, eller du kan starte dit helt eget projekt.

Tilmelding og pris

Kurset er en del af Danmarks Naturfredningsforenings ”Naturens Universitet”. Deltagelse koster 500 kr. og prisen inkluderer undervisning af Danmarks bedste leslåere, frokost, kage, kaffe, the og vand. Vi sørger for førsteklasses udstyr.

Læs mere og tilmeld dig her

Leslåning
NATURPLEJE MED LE. Når man skaber lys og luft på engen, vælter de sjældne blomster op af jorden, og græshopper og sommerfugle stortrives.

Fakta om leslåning i naturen

Det gør en forskel for naturen at slå græs og krat med le. Når græsset får lov at vokse uhæmmet, overskygger og kvæler det alt andet på engen. Ved at slå græsset med le sikrer man en mere skånsom naturpleje, end hvis det foregik maskinelt.

Resultatet er lys og luft til de fine planter, så de kan vokse og blive flere. Derved opnår man en mere artsrig vegetation. Når man skaber lys og luft på engen, vælter de sjældne blomster bogstaveligt talt op af jorden og græshopper og sommerfugle stortrives. Det kræver årlig pleje og vedligehold, som tidligere tiders kvæg og husdyr skabte ved afgræsning.

I dag er mange dyr på stald, og derfor skal der gøres en aktiv indsats, hvis naturens mangfoldighed skal bevares.

Kontakt

Nick LeyssacNick Leyssac
Organisation og frivillige

31 19 32 50
nl@dn.dk