Flere frivillige fandt mindre affald

Ved Affaldsindsamlingen 2014 blev der fundet mindre affald end tidligere år, selvom flere engagerede frivillige var med til naturoprydningen. Det viser, at indsatsen nytter, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

20. maj 2014

Resultatet af Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling er nu gjort op. Cirka 120.000 kilo slikpapir, dåser, cigaretskodder og andet bortkastet affald blev samlet sammen, og det er mindre end sidste år, hvor de frivillige befriede naturen for 143.000 kilo skrald – det, selvom der i år var endnu flere, der nød det gode vejr i ugen efter påske og hjalp til med den store forårsrengøring.

Hos Danmarks Naturfredningsforening ses det som et positivt tegn. Ole Laursen, Affaldsindsamlingens leder, mener, at det er et klart udtryk for, at indsatsen virker, og at der nu simpelthen ligger lidt mindre skrald og flyder i det grønne.

- Specielt der, hvor de frivillige før har ryddet op, ser det pænere ud. Men vi tror også på, at danskerne er blevet mere opmærksomme på, at det er en dårlig idé at smide affald i naturen, siger Ole Laursen.

Samlet var 90.000 mennesker med ude at gøre forårsrent i naturen i løbet af ugen, der officielt blev skudt i gang af miljøminister Kirsten Brosbøl og DN’s præsident Ella Maria Bisschop-Larsen, der halede affald op fra Københavns Havn sammen med en flok glade børn fra Skolen på Islands Brygge og seje dykkere fra brandvæsenets specialtjeneste.

I løbet af ugen tog 65.000 børn med deres skoler og institutioner ude at samle affald. Og om søndagen, hvor vejrguderne virkelig gav et forskud på sommeren, selvom datoen kun viste den 27. april, valgte 25.000 glade mennesker at bruge lidt af dagen udendørs ved et af de mange hundrede lokale arrangementer.

- Vi er rigtig glade for, at så mange ville være med til at give naturen en hånd. Det er et vigtigt stykke arbejde, de frivillige gør, for det er også med til at sætte fokus på problemet med affald, der smides i naturen. Så dem sender vi et kæmpe tak, siger Ole Laursen.

Læs mere eller se resultater fra din kommune på Affaldsindsamlingens hjemmeside

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Havnecykel
HAVNECYKEL: Ved åbningen af Affaldsindsamlingen 2014 fiskede børn, dykkere og miljøministeren blandt andet en gammel bycykel op fra havnen. Foto: Danmarks Naturfredningsforening

Kontakt

Ole Laursen
Funktionsleder for Frivillige, Børn & Unge

23 44 12 19
ola@dn.dk