Politikerdyst: Hvem er hurtigst - og klogest på natur og sundhed?

På Folkemødet 2014, den store politik-festival, som i år for fjerde gang inviterer organisationer og politikere til Allinge på Bornholm, arrangerer Danmarks Naturfredningsforening og Kræftens Bekæmpelse sammen et Natur- og Sundhedspolitisk Morgenløb. En lang række af Danmarks mest kendte politikere sendes ud på ruten.

4. juni 2014

En god løbetur i Nordbornholms bakkede terræn som opvarmning til en lang dag med debatter. Det er, hvad blandt andre skatteminister Morten Østergaard, Venstres næstformand Kristian Jensen og lederne af Dansk Folkeparti og SF, Kristian Thulesen Dahl og Pia Olsen Dyhr, kan glæde sig til, når Danmarks Naturfredningsforening og Kræftens Bekæmpelse sammen inviterer til Natur- og Sundhedspolitisk Morgenløb.

Løbet foregår fredag i næste uge på Folkemødet i Allinge på Bornholm, som afholdes fra torsdag til søndag. Politik-festivalen startede i 2011, og sidste år tiltrak den omkring 60.000 mennesker over de fire dage.

- Folkemødet er et stort og hektisk arrangement, hvor deltagerne farer rundt til debatter og arrangementer i flere dage i træk. Derfor oplever vi, at de er rigtig glade for, at der arrangeres et morgenløb for dem i det ualmindeligt smukke landskab, så der er det lille afbræk, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Ikke kun motion

Ruten, deltagerne skal igennem, er fem kilometer lang, og undervejs møder de en række poster, hvor det gælder om at svare rigtigt på spørgsmål om natur og sundhed.

Fra Kræftens Bekæmpelse deltager formand Frede Olesen i løbet, og Danmarks Naturfredningsforenings præsident Ella Maria Bisschop-Larsen er også klar til start.

- Det er rigtig spændende i år at kunne præsentere Morgenløbet sammen med Kræftens Bekæmpelse. Løbet er en lidt anderledes oplevelse og ikke kun motion, for deltagerne undervejs skal jo svare på spørgsmål om natur og sundhed - derfor tror jeg også, at de husker både løbet og arrangørerne bagefter, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

På Grøn Scene, som Danmark Naturfredningsforening deler med en række andre grønne organisationer, vil der i løbet af Folkemødet være debat om blandt andet grund- og drikkevand, hvor miljøminister Kirsten Brosbøl lægger vejen forbi for at modtage tusindvis af underskrifter fra danskere, som vil have bedre beskyttelse af vandet.

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Morgenløb
ERFAREN. Venstres næstformand Kristian Jensen har deltaget i alle DN's morgenløb på Folkemødet, og i år løber han med for fjerde gang. Her ses han på ruten sidste år.

Kontakt

Ella Maria Bisschop-LarsenElla Maria Bisschop-Larsen
Præsident i DN

20 40 23 10
emb@dn.dk