Nu bliver det nemt at hjælpe naturen

En ny mobil hjemmeside gør det nemt og sjovt at registrere de dyr og planter, du møder i det danske sommerlandskab. Og dine registreringer kan være til stor hjælp for naturen.

10. juni 2014

Biodiversitet.nu er den adresse, du skal taste på din computer eller smartphone, hvis du vil med på skattejagt i naturen.

Det mobile website er en del af DN’s projekt Biodiversitet Nu – og rummer en liste med udvalgte dyre- og plantearter i den danske natur. Håbet er, at rigtig mange danskere får lyst til at klikke sig ind på sitet og indtaste de planter og dyr, de møder, når de er på skovtur, løbetur, cykeltur, fisketur eller med familien på stranden.

– Ved at registrere overalt i landet over en årrække, kan vi få god dokumentation for, hvordan naturen har det. Den dokumentation kan bruges til at bedre naturens tilstand, fortæller Nora Skjernaa Hansen, der er naturpolitisk medarbejder i DN og projektleder for Biodiversitet Nu.

Sjovt at være med

Selv om det er alvor, skal det være sjovt at være med, fortæller Allan Nyhus, der er it-chef i DN og har været med til at udvikle sitet:

– Vi har lagt vægt på, at det er nemt at finde ud af, og at man via det mobile site kan få ny viden på en sjov måde. Og så kan man forhåbentlig bruge det som indgang til nogle sjove timer i naturen, hvor man for eksempel dyster om, hvem der kan få øje på flest markfirben – eller hvem der bedst kan genkende en engkabbeleje, siger han.

Det mobile website vil løbende blive udviklet – og tilføjet nye funktioner, men danskere i alle aldre opfordres til at gribe deres smartphone nu og være med. De fleste af arterne er nemlig lettest at få øje på her i sommermånederne.

Læs mere og tilmeld dig Biodiversitet Nu

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus


SKATTEJAGT. Markfirbenet er et af de dyr, du kan gå på jagt efter i naturen.

Projekt Biodiversitet Nu

  • Projektet er finansieret af Aage V. Jensen Naturfond og er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Aarhus Universitet (DCE) og Københavns Universitet (CMEC)
  • Projektet løber fra 2014-20 og skal dokumentere ændringer i naturens tilstand
  • Borgere over hele landet opfordres til at gribe deres smartphone – og fra 10. juni registrere udvalgte arter i naturen

Kontakt

Nora Skjernaa Hansen
Skovpolitik, skovsager, Biodiversitet Nu.

nsh@dn.dk
31 19 32 60