Grønne organisationer vækker større tillid end landbruget

De grønne organisationer kæmper for en rig natur, et sundt miljø og ordentlig dyrevelfærd. Det værdsætter danskerne, viser en ny undersøgelse, foretaget af Altinget.dk. Her svarer danskerne, at de har større tillid til de grønne organisationer, end de har til landbruget, som kæmper landmandens sag.

11. juni 2014

Netavisen Altinget.dk har bedt danskerne om at angive deres tillid til otte organisationer på fødevareområdet. Øverst på listen over de mest troværdige organisationer står Dyrenes Beskyttelse og Danmarks Naturfredningsforening.

De to organisationer kæmper for natur, miljø og dyrevelfærd, og de nyder klart større opbakning i befolkningen end Landbrug & Fødevarer, der ligger helt i bund på listen.

Folkelig opbakning er en styrke 

Folkelig opbakning er en styrke for de grønne organisationer, siger professor Anne Skorkjær Binderkrantz fra Aarhus Universitet til Altinget. Hun forsker i interesseorganisationer på de politiske arenaer og peger på, at folkelig opbakning kan være en ressource for de organisationer, der har det:

- Det er en såkaldt outsiderressource, som gør, de står stærkt i medierne. De appellerer til befolkningen, og det ved journalisterne godt. Kommer de i medierne, så vil politikerne gerne lytte til dem, og nogle politikere vil gerne ses i selskab med de organisationer, fordi de repræsenterer populære sager, siger hun til Altinget.

Men det er forskelligt, hvor meget den folkelige opbakning betyder. Ifølge kommunikationsrådgiver Rulle Grabow er folkelig opbakning ikke vigtig for Landbrug & Fødevarer:

- Fuldstændig firkantet sagt er folkelig tillid fuldstændig ligegyldig for Landbrug & Fødevarer, for de arbejder for at have maksimal politisk indflydelse til deres medlemmer. De skal sørge for, at love og tiltag generelt er så fordelagtige for deres medlemmer som overhovedet muligt, siger hun til Altinget.

Læs artikel på Altinget.dk

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Fakta om meningsmåling

I meningsmålingen er der spurgt: ”Hvor stor tillid har du til følgende interesseorganisationer?”

Organisation Andel af stor tillid og meget stor tillid Hvor stor en procentdel kender ikke organisationen
Dyrenes Beskyttelse 55 1
Danmarks Naturfredningsforening 51 3
Økologisk Landsforening 32 24
Greenpeace 28 1,8
Det Økologiske Råd 26 24
Landbrug & Fødevarer 26 17
Bæredygtigt Landbrug 25 27
Fødevareforbundet NNF 18 32

 

Målingen er foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk og er indsamlet i perioden 14. maj til 20. maj. 1168 personer har svaret på nettet til målingen. Data er vægtede efter Altinget.dks seneste gennemsnit, så de er politisk repræsentative.

Kilde: Altinget.dk