Rent vand - hvem betaler?

Vores nok vigtigste naturressource, det rene grundvand, som vi pumper op og direkte ud til hanerne, trues af forurening. Danskerne ønsker bedre beskyttelse, men hvem skal betale? Det gives der forskellige bud på, når Danmarks Naturfredningsforening og DANVA fredag på Folkemødet afholder debat om prisen for rent vand.

12. juni 2014 (redigeret 14. juni 2014)

Danmarks måske vigtigste naturressource er det rene vand, som vi pumper op fra undergrunden, og hverken borgere eller politikere vil have gift i drikkevandet.

En meningsmåling foretaget af TNS Gallup for Danmarks Naturfredningsforening i november 2013 viste, at to ud af tre danskere ikke mener, det er i orden, at der er rester af sprøjtegift i drikkevandet. Ikke engang, selvom det er under myndighedernes grænseværdier.

- Det viser tydeligt, at danskerne vil have rent drikkevand og ikke nøjes med vand med lidt gift. Giftrester hører ikke hjemme i vores dyrebare grundvand, sagde Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, dengang om undersøgelsen.

Men rent vand har en pris. For hvem skal betale, hvis arealer, hvor der indvindes drikkevand, skal holdes fri fra sprøjtegift?

Fredag aften inviterer Danmarks Naturfredningsforening og DANVA, vandværkernes interesseorganisation, derfor til debat om prisen for rent drikkevand.

Formanden for Folketingets miljøudvalg, Lone Loklindt (R), miljøordfører Per Clausen, Enhedslisten,  Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer deltager i debatten  fredag aften  foruden Danmarks Naturfredningsforenings præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, og DANVAs formand Lars Therkildsen.


Tid og sted:
Grøn Scene: Allinge Havn, Indermolen, I 2
13. juni, 17:45–18:45

Ordstyrer:
Reimer Bo Christensen

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Kontakt

Ella Maria Bisschop-LarsenElla Maria Bisschop-Larsen
Præsident i DN

20 40 23 10
emb@dn.dk