Politikere på hård morgentur i Bornholms smukke natur

Der var kamp på både hastighed og paratviden, da blandt andre nogle af landet mest kendte politikere på Folkemødet fredag morgen deltog i Natur- og Sundhedspolitisk Morgenløb, som bød på nogle imponerende præstationer.

13. juni 2014

På kajen i Allinge stod de første morgenfriske politikere klar allerede før klokken slog syv fredag morgen for at deltage i Natur- og Sundhedspolitisk Morgenløb. Det er fjerde gang, løbet afvikles, og det må derfor betegnes som en ægte Folkemøde-tradition.

Bag løbet, hvor deltagerne undervejs mødte poster, hvor de skulle svare på spørgsmål om natur og sundhed, stod Danmarks Naturfredningsforening og Kræftens Bekæmpelse.

Kamp i toppen

Hurtigste løber var Henrik Christoffer Bjerre fra Arla, som gennemførte de cirka fem kilometers hårde løb i bornholmske bakker i imponerende 20 minutter og 16 sekunder - og oven i købet svarede rigtigt på syv af de otte svære spørgsmål, som deltagerne skulle besvare.

Han var skarpt forfulgt af folketingspolitikeren Jeppe Mikkelsen fra Radikale Venstre, som sluttede 53 sekunder senere.

Ruten passerede blandt andet det fredede Madsebakke, der ligger i et naturskønt område lidt uden for Allinge, og i alt 88 løbere fandt tid til den flotte morgentur i det nordbornholmske.

Fast deltager

Venstres næstformand Kristian Jensen har været fast deltager de fire år, orienteringsløbet har været af afviklet, og veteranen var første mand over startlinjen klokken syv. Han klarede ruten som næst hurtigste politiker på 27 minutter og 34 sekunder og svarede, ligesom løbets hurtigste, rigtigt ved syv af posterne.

Klogeste politiker var Annette Vilhelmsen, SF, som svarede rigtigt på alle løbets otte spørgsmål.

Skatteminister Morten Østergaard, Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup, den radikale formand for Folketingets miljøudvalg Lone Loklindt og venstrepolitikeren Karsten Lauritzen var også blandt de, der brugte løbet som opvarmning til en lang dag med debatter.

Fredag eftermiddag klokken 15.45 er der præmieoverrækkelse på Grøn Scene til vinderne af Natur- og Sundhedspolitisk Morgenløb.

Se billeder fra løbet

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Jeppe Mikkelsen
HURTIG. Jeppe Mikkelsen (R) blev nummer to og var løbets hurtigste politiker.

Kontakt

Ella Maria Bisschop-LarsenElla Maria Bisschop-Larsen
Præsident i DN

20 40 23 10
emb@dn.dk