Sommerens hit på Langeland: Økologisk MadMarked

Det er natur og miljø, der har hæderspladsen, når gæsterne strømmer til Skovsgaard MadMarked på Langeland. Mod manges forventning, er det økologiske spisested blevet en gedigen succes og øens turistchef kalder det for ”sommerens hit på Langeland”. Flere kunne levere varer til spisestedet, lyder det fra en af bagmændene.

3. september 2014

Det økologiske gods Skovsgaard lægger de fuldendte rammer til det, der har vist sig at blive en kolossal attraktion på Langeland. Skovsgaard MadMarked, der har haft åbent siden april i år, tager på de store aftener imod flere end 200 gæster til spisning. Der er ingen dikkedarer – man køber sine drikkevarer og en tallerken og så kan man ellers gå ombord i den store buffet, der bugner af alskens lækkerier blandt andet fra markerne og køkkenhaven på Skovsgaard.

Jesper Skibstrup, direktør for MadMarked konceptet i Danmark kunne godt ønske sig endnu flere lokale økologiske fødevarer:

- Succesen med Skovsgaard MadMarked giver en god basis for, at lokale producenter begynder at lægge om til økologi. Det er bare med at komme i gang, siger han til magasinet Natur & Miljø.

Nyt liv i det gamle gods

Også Langelands turist og erhvervsdirektør har været flittig gæst ved godsets buffet:

- Det er sommerens hit på Langeland, siger hun til Natur og Miljø og fortsætter:

- Jeg har stor respekt for Naturfonden, som i den grad har revitaliseret Skovsgaard og skabt en ny turistattraktion, siger direktøren.

Det er Naturfonden under Danmarks Naturfredningsforening, som ejer og driver godset på Langeland. Godset drives økologisk og naturnært og det genspejler sig i MadMarkedet, der holder til huse i en af godsets tilbygninger.

- Vi vil gerne gøre noget ekstra for vores medlemmer, og vi vil samtidig gerne vise, at fødevareproduktion sagtens kan gå hånd i hånd med en rig natur og et sundt miljø. Derfor gik vi sammen med folkene bag det succesrige Præstø MadMarked og startede Skovsgaard MadMarked. Vi er stolte og glade for den enorme opbakning, der er lokalt til projektet, og vi lover, at vi vil blive ved med at udvikle konceptet. Blandt andet vil godset fremover levere langt flere økologiske varer, fordi vi mener, at lokalt og bæredygtigt produceret mad til enhver tid slår den uøkologiske med flere længder, siger Rikke Lundsgaard, der leder projektet.

Skovgaard Gods er på 390 ha store gods og ejet af Danmarks Naturfond under Danmarks Naturfredningsforening. Godset har været drevet økologisk og naturnært siden 1989. Det indebærer udover ingen brug af sprøjtegifte også nænsom landbrugsdrift. Vandhullerne og de levende hegn myldrer derfor af liv og skoven leverer insekter og biller til et rigt fugleliv, fordi træerne visse steder for lov at ligge, hvor de falder. Fremover vil forskere og lokale frivillige måle den biologiske mangfoldighed på godset for bedre at kunne vurdere gevinsterne af den økologiske drift.

Læs mere om Skovsgaard MadMarked

Følg Skovsgaard MadMarked på Facebook

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Skovsgaard MadMarked
CAFE. Lokalt producerede, økologiske varer er i centrum på det nye Skovsgaard MadMarked på Danmarks Naturfonds økologiske gods på Langeland.

Åbningstider

  • Alle dage 10-17
  • Torsdag 10-21

Åbningstiderne gælder frem til efterårsferien.

Find vej til Skovsgaard

Kontakt

Rikke LundsgaardRikke Lundsgaard
Landbrugspolitisk medarbejder i DN

23 20 30 07
rl@dn.dk