Undervandsentusiaster åbner Naturens Dag

Dr. Pjuskebusk stryger til havs med en flok skoleelever i våddragter, mens Øresundsakvariet laver en sprællevende udstilling på stranden. Mandag den 8. september skydes en uge, hvor 130.000 børn skal ud i naturen, i gang.

2. september 2014

De er allerede begyndt at glæde sig ude på skolerne, hos børnehaverne og dagplejerne. I næste uge skal 130.000 børn nemlig ud i den danske natur i anledning af Naturens Dag søndag den 14. september.

En uge fyldt med beskidte knæ og gennemblødte strømpesokker skal sparkes godt i gang, og derfor mødes vandglade børn og voksne på Kystens Perle ved Snekkersten mandag formiddag den 8. september.

Her vil børne-tv-vært Sebastian Klein aka Dr. Pjuskebusk trække i våddragt og sammen med elever fra 4. klasse på Borupgårdskolen i Snekkersten følge en hemmelig sti under vandet. Den fører dem frem til en skat på havets bund. For at sikre, at de kommer sikkert frem mod målet, bliver de blandt andet udstyret med ”gå-væk-haj-spray”.

Formiddagen byder også på taler af Friluftsrådets direktør Jan Eriksen og Danmarks Naturfredningsforenings præsident Ella Maria Bisschop-Larsen.

Se, røre og smage

Oppe på bredden laver Øresundsakvariet en levende udstilling af fisk og skaldyr direkte på strandsandet. Store bassiner fyldt med levende torsk, rødspætter og pighvar gør det muligt for børnene at se og røre, mens marinebiologen fortæller en god historie.

Og så skal der smages på havets godter, når elever fra Borupgårdskolen griber til panderne og steger fisk og skaldyr over åben ild. Formiddagen giver ungerne rig mulighed for at få udvidet hverdagens vanlige menukort, når den står på hjemmerøgede blåmuslinger og dybstegte hesterejer.

Vi har godt af naturen

Formålet med at afholde Naturens Dag er at få flere børn og deres familier ud i den danske natur. Årets tema hedder ”Find vej ud i naturen” og handler om at finde vej og fare vild. Børn har nemlig godt af at komme lidt på afstand af deres forældre og prøve grænser af på egne præmisser. Det mener direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen:

- Børn kan bedst træne deres egen vurdering, når ikke far og mor står på sidelinjen hele tiden og fortæller dem, hvad der kan og ikke kan lade sig gøre. I den forbindelse er naturen en sikker legeplads, der ud over børenes evne til at træffe beslutninger også udvikler dem motorisk og mentalt, siger han.

Sidste år viste en undersøgelse, som Gallup lavede for Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, at kun hvert fjerde barn dagligt kommer ud i naturen. Det er halvt så meget som i bedsteforældrenes generation.

Find et arrangement og tag dine børn med ud i naturen søndag den 14. september

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Dreng på badebro
VAND. Der bliver meget af det, når Naturens Dag åbner på Kystens Perle i Nordsjælland. Med åbningen skyder Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet en uge i naturens tegn i gang, hvor mere end 130.000 børn, fordelt på knap 900 skoler og 1600 institutioner, skal ud og have oplevelser i det grønne og det blå.  

Fakta om Naturens Dag

  • Naturens Dag er hele Danmarks årlige mærkedag for naturoplevelser, der i år falder søndag den 14. september.
  • Sidste år deltog 70.000 danskere fordelt på mere end 250 arrangementer over hele landet.
  • I år er 130.000 børn tilmeldt og klar til at få gode naturoplevelser sammen med deres skoler og institutioner i ugen op til Naturens Dag.

Kontakt

Ole Laursen
Funktionsleder for Frivillige, Børn & Unge

23 44 12 19
ola@dn.dk

Kontakt

Sanne Liv Lembrecht BuggeskovSanne Liv Lembrecht Buggeskov
Journalist

61 66 07 77
Sanne@dn.dk