Brug din stemme for naturen

Deltag i EU kommissionens undersøgelse om EU borgernes holdning til, hvordan og om man kan erstatte natur, der går tabt på grund af veje og byggeri. Med dine svar kan du på afgørende vis være med til at beskytte naturen i Danmark og resten af EU.

23. september 2014

EU Kommissionen arbejder i øjeblikket på et nyt initiativ, der skal sikre, at der samlet set ikke mistes mere natur inden for EU-landene. Initiativet hedder ”No Net Loss Initiative”.

Danmarks Naturfredningsforening synes som udgangspunkt godt om EU’s ambition om at stoppe tabet af biologisk mangfoldighed. Men initiativet har en bagside:

- Desværre lægger EU Kommissionen op til, at så længe det samlede areal med natur ikke bliver mindre, så kan man godt flytte rundt på naturen, hvis det lige passer ind med etableringen af en ny vej, råstofindvinding eller udvidelse af et boligområde eller en virksomhed, siger Ann Berit Frostholm, som er naturpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening, og fortsætter.

- At flytte rundt på natur er dybt problematisk. Set med biologiens briller mistes natur, hvis man nedlægger en gammel skov rig på planter og dyr, og erstatter den med en helt ny skov et andet sted. Arterne flytter ganske enkelt ikke med. For eksempel er en naturtype som højmosen så unik, og helt afhængig af særlige jordbunds- og nedbørsforhold, at den slet ikke lader sig genetablere uden for de kendte lokaliteter. Højmosen kan derfor ikke bare erstattes med ny natur.

Hjælp naturen og udfyld spørgeskema

Danmarks Naturfredningsforening opfordrer alle til at fortælle EU, at naturen ikke er til salg ved at svare på kommissionens offentlige høring, som har form af et online spørgeskema.

- Vi håber på, at rigtig mange vil give deres mening til kende i undersøgelsen, så vi får ændret EU’s initiativ i en retning, der vil gavne naturen, siger Ann Berit Frostholm.

Link og vejledning

Udfyld spørgeskemaet ”As an individual”. Du kan svare frem til 17. oktober.

I vejledning kan du se, hvordan Danmarks Naturfredningsforening og vores samarbejdspartner i Bruxelles, The European Environmental Bureau, har valgt at svare i undersøgelsen. Det giver dig den fornødne viden, men du skal dog ikke kopier direkte, men lad dig gerne inspirere.

Udfyld EU Kommissionens spørgeskema (engelsk)

Vejledning til hvordan du kan svare (engelsk, pdf)

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Kontakt

Ann Berit FrostholmAnn Berit Frostholm
Naturpolitisk medarbejder

31 19 32 28 
abf@dn.dk
@ab_frostholm