Skifergasdebat og film på CPH:DOX

Mandag den 10. november kan man på dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX i København blive klogere på skifergas. På festivalen kan man både se dokumentaren Unearthed, samt høre Danmarks Naturfredningsforenings energi- og miljøpolitiske ekspert, Sine Beuse Fauerby, give sit input til debatten om skifergas i Danmark.

5. november 2014

CPH:DOX er en årlig filmfestival i København, med både danske og udenlandske dokumentarfilm som omdrejningspunkt. Et af dokumentarfilmfestivalens temaer i år er, Rethinking Ressources, som omhandler bæredygtighed og fremtidige energiformer.

I den forbindelse sætter CPH:DOX sammen med Politiken og formændene for ungdomspartierne SFU og VU fokus på indførslen af skifergas, både ved filmvisning og invitation til kreativt debatformat.

Arrangementet starter med en visning af dokumentaren Unearthed, som omhandler store forventninger til udvindingen af skifergas i Karoo, et fattigt område i Sydafrika. Forventningerne skal dog hurtigt vende sig til bekymring, da Jolynn Minnaar går i dybden med den kontroversielle udvindingsproces.

Debat bygget op som en retssag

Efter filmen vil et debatpanel diskutere indførslen af skifergas i Danmark. Debatten vil have en utraditionel form, da den vil være opbygget som en retssag. Anklageren Carl Valentin(SFU) og forsvareren Jens Husted(VU) vil begge, fremfører deres argumenter gennem afhøring af tre ekspertvidner.

Sine Beuse Faurby er ekspertvidne, sammen med professor og geolog Arne Thorshøj Nielsen fra KU, og Søren Hartmann fra Drill Consult.

Slutteligt afgøres ”retssagen” af en tilfældigt udvalgt publikumsjury.

Kom ind og se den spændende dokumentar og hør hvordan Sine Beuse Faurby forklare hvorfor indførslen af skifergas i Danmark, er en dårlig ide.

Hvad: CPH:DOX viser dokumentaren Unearthed og afholder en debat af skifergas i Danmark
Tidspunkt: Mandag d. 10. november kl. 17.15
Hvor: Empire Bio, Guldbergsgade 29 F2200 København N
Pris: 85 kr.

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Film og debat om skifergas
FILM OG DEBAT. Fem dage i træk under CPH:DOX tager politiske ungdomspartier to og to fat om en problemstilling, de enten vil forsvare eller anklage. Den 10. november hedder debatten: Skal vi satse på skifergas i Danmark?

Kontakt

Sine Beuse Fauerby
Energi- og miljøpolitisk medarbejder

31 19 32 51
sbf@dn.dk