Flere danskere skal mærke naturen

Færre end hvert fjerde barn er dagligt ude at lege i naturen, og kun hvert tredje barn er i naturen flere gange om ugen, viser undersøgelse foretaget af Danmarks Naturfredningsforening. Nu får Naturens Dag en millionstøtte af Nordea-fonden til at invitere danskere ud på endnu flere aktiviteter i naturen de næste par år.

14. november 2014

Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet har fået over 2,5 mio. kr. af Nordea-fonden hen over de næste to år til Naturens Dag, der er de to organisationers mærkedag for naturoplevelser, hvor alle danskere, børn og voksne, bliver inviteret ud i naturen. Med støtten fra fonden kan Naturens Dag nå endnu længere ud, siger Ole Laursen, leder af skoletjenesten i DN:

- Med støtten fra Nordea-fonden kan vi skabe gode og sunde naturoplevelser for så mange som muligt på Naturens Dag. Flere børn har brug for at sanse naturen tæt på, og det kan vi hjælpe dem med.

Naturens Dag øger interessen for naturen

Med 180.000 deltagere i 2014 kom rekord mange børn og voksne kom ud i naturen på Naturens Dag. Mere end 8 ud af 10 af deltagerne har, i en undersøgelse foretaget af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet, svaret, at de nu kommer mere ud i naturen end de gjorde før. Det sætter en tyk streg under behovet for Naturens Dag, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv:

- Naturens Dag er et godt redskab til at få flere børn og unge til at mærke naturen på egen krop. Det motiverer dem til også selv at finde veje til flere gode og aktive oplevelser i naturen. Vi tror nemlig på, at oplevelser i naturen er kilde til gladere, sundere og klogere børn.

Oplevelser i naturen styrker os

Ifølge Jan Eriksen, direktør i Friluftsrådet, viser Naturens Dag, at danskerne elsker at komme ud i naturen og få oplevelser sammen. Og derfor er der behov for Naturens Dag, som har vokset sig til den største mærkedag i naturen på landsplan:

- Naturens Dag giver anledning til at vise bredden i friluftslivet og vise danskerne, hvor mange muligheder naturen byder på. Vi ser derfor med glæde frem til at samarbejde med Nordea- fonden og alle de mange frivillige, foreninger og kommuner, der gør Naturens Dag til virkelighed.

Læs mere på www.naturensdag.dk

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus


NATURENS DAG. Der er behov for Naturens Dag til at få så mange børn og voksne som muligt til at mærke naturen, mener Nordea-fonden, der støtter Naturens Dag.  

Om naturens dag

Naturens Dag består af to dele:

  • En familiedel hvor vi inviterer børn ud i naturen i selskab med deres familie på Naturens Dag den anden søndag i september.
  • En institutionsdel hvor vi inviterer landets pædagoger og lærer til at arrangere en Naturens Dag for deres børn i anden uge af september.

14. september i år fik 180.000 børn og voksne sig en sund naturoplevelse på Naturens Dag. I 2015 forventer DN og Friluftsrådet, at mere end 200.000 danskere vil opleve naturen tæt på, hvor de bor.

Kontakt

Sophie LundbækSophie Lundbæk
Projektleder på Naturens Dag

31 19 32 52
sol@dn.dk