Miljøministeren og 200 naturfolk kommer til Holstebro

I weekenden den 22. og 23. november samles mere end 200 naturinteresserede fra hele landet til repræsentantskabsmøde i Holstebro Musikteater. Det er første gang Danmarks Naturfredningsforenings repræsentantskab kommer til det Nordvest jyske.

17. november 2014

Danmarks Naturfredningsforenings lokale afdelinger i Lemvig, Struer og Holstebro inviterer hele foreningens repræsentantskab og hovedbestyrelse til Holstebro Kommune hen over den kommende weekend til workshops, debatter og afstemninger om foreningens arbejdsplaner og vedtægter.

Søndag eftermiddag præsenteres deltagerne for Holstebros natur efter inspiration af Holstebro Kommunes slogan: ”Dråber af natur i alt”.

Miljøministeren har en plan

Miljøminister Kirsten Brosbøl gæster foreningen til generalforsamlingen og vil blandt andet tale om Naturplan Danmark, som foreningen har taget positivt imod.

Danmarks Naturfredningsforening har gennem de sidste ti år arbejdet for en samlet naturplan for Danmark, for at tabet af naturværdierne vendes til fremgang. Derfor bliver det en meget engageret og spørgelysten forsamling, som miljøministeren vil blive mødt af lørdag den 22. november.

Klima og natur er i fokus i Holstebro

Borgmester H.C. Østerby deltager også til generalforsamlingen og byder velkommen til en forening, som borgmesteren kender godt gennem samarbejdet omkring klimakommuneaftalen. En klimaaftale som blev til på foranledning af den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening i Holstebro, der arrangerede et klimatopmøde i Nupark i 2008.

Det resulterede i, at Holstebro Kommune indgik en samarbejdsaftale med Danmarks Naturfredningsforening om at nedbringe kommunens CO2-udslip. Klimakommuneaftalen har bragt betydelige dele af transport og energiforbruget ned i den nu langt grønnere kommune.

Demokratisk forening

To gange om året samles Danmarks største grønne organisation til repræsentantskabsmøde for at drøfte foreningens arbejdsplaner, vedtægtsforslag og ændringer og for i fællesskab at vedtage, hvor kræfterne fremover skal lægges i arbejdet for naturen.

Danmarks Naturfredningsforenings lokale formand i Holstebro, Ole Primdahl, ser frem til en produktiv weekend:

- Jeg glæder mig til at modtage kollegaer fra hele landet og til at diskutere vores arbejde for 2015 – og så vil jeg også vise dem området frem. Foruden et besøg på Nibsbjerg Vandcenter har vi planlagt tre spændende busture søndag, hvor vi skal besøge Harboøre Tange / Klosterhede Plantage, Vandkraftsøen og Ådalsstien ved Flyndersø uden for Sevel. Vi har en unik natur, som vi er stolte af i Holstebro og omegn, og som vi værner om – det skal hele landets engagerede naturfolk da se, afslutter Ole Primdahl, formand for DN Holstebro.

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus


REPRÆSENTANTSKABSMØDE. Aktive i Danmarks Naturfredningsforening samles i Holstebro i weekenden til workshops, debatter og afstemninger om foreningens arbejdsplaner og vedtægter.