Brug låget og genanvend

Danmarks Naturfredningsforening er rigtigt glade i låget. Årsagen skal findes i Bilka og Arla Harmonie, der giver deres kunder en rigtig god mulighed for at tænke på natur og miljø ved at indlevere plasticlåg fra mælkekartonerne. 

6. januar 2015

Bilka og Arla Harmonie har indledt et samarbejde om kampagnen ”Brug Låget” som støtter Danmarks Naturfredningsforening. For hvert plasticlåg, der bliver indleveret, donerer Bilka og Arla Harmonie fem øre til foreningens store årlige affaldskampagne.

- Vi er glade hver eneste gang, der sættes fokus på vores natur og miljø og når det gælder beskyttelse, så er genanvendelse er et af de bedste redskaber, vi har. Det bidrager Bilka og Arla med kampagnen ”Brug Låget”til at sætte fokus på, siger Susanne Herfelt, direktør i Danmarks Naturfredningsforening. Danmark er et af de lande i verden, der forbruger allermest af klodens ressourcer og kun golfstaterne Kuwait, Qatar og Forenede Arabiske Emirater har således et større miljømæssigt fodaftryk end Danmark.

Genanvend - ikke brænde

Danmarks Naturfredningsforening kæmper for langt mere genbrug end tilfældet er i dag, og når lågene bliver indsamlet, bliver de ikke brændt, som størstedelen af husholdningsaffaldet ellers bliver i Danmark.

- Det er et godt signal, Bilka og Arla sender, og vi arbejder gerne videre med de to virksomheder i bestræbelserne på at få en mere bæredygtig produktion og mere genanvendelse, siger Susanne Herfelt.

- Det er fedt at være med til netop dette projekt, fordi vi hvert år sælger 6,5 mio. mejeriprodukter med plasticlåg fra vores varehuse. Ved at være opsamlingssted for mælkelåg i Brug Låget-kampagnen kan vi være med til at passe på miljøet og sørge for, at lågene bliver brugt ansvarligt, siger Mark Nielsen, direktør for Bilka. Bilka trækker samtidig lod blandt indsamlerne om 72 gavekort til varehuset på 2.000 kroner hver.

Lågene bliver til mælkekasser

I et samarbejde med Aage Vestergaard Larsen A/S som er Danmarks største virksomhed indenfor forædling af plastaffald til nye genanvendelige råvarer, har Arla sørget for, at de indsamlede låg bliver genanvendt til de velkendte grønne Arla mælkekasser.

- Brug Låget-kampagnen er en meget konkret måde at forebygge affald på og genanvende plast som ressource. Det er et initiativ, vi er stolte af i Arla, siger Maja Møller, CSR-chef i Arla Danmark.

For at være med i lodtrækningen om gavekortene i Bilka skal interesserede samlere hente en eller flere gratis indsamlingsposer i Bilkas kundeservice og fylde dem med de velkendte Arla-plasticlåg fra yoghurt- og mælkekartoner. Lågene skal læsses af i en stor mælkekarton, som er udstillet ved kundeservice, og for hver fyldt pose får samlerne et lod til konkurrencen om at vinde et gavekort på 2.000 kroner.

Bilka og Arla har indtil videre besluttet at kampagnen strækker sig over en periode på knap fire måneder fra den 1. januar til den 19. april 2015.

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Knallert med mælkekasse
GENANVENDELSE. Lågene, der indsamles, genanvendes til de kendte grønne mælkekasser, der bruges til utallige formål. Danmarks Naturfredningsforening bruger donationerne til at sikre, at der ryddes op i den danske natur.

Affald er en ressource

Affald er alt fra madrester, emballage, tomme dåser, kasserede fjernsyn til byggeaffald. Affaldet indeholder ressourcer, som er udvundet fra jorden – ressourcer som er knappe og som over den seneste tid er blevet dyrere og dyrere.

I Danmarks Naturfredningsforening arbejder vi for et bæredygtigt samfund, hvor vi passer på jordens ressourcer, og vi mener affald er en ressource, der skal genanvendes. 

Læs mere om affald

Kontakt

Kontakt

Tine GjerløvTine Gjerløv
Presserådgiver

22 85 22 08
tgj@dn.dk