Underskriftsindsamling: Nej til en syg svineproduktion

Danmarks Naturfredningsforening samler underskrifter ind for at sætte fokus på en syg svineproduktion.

14. januar 2015

”Det er ikke grisen, men produktionen der er syg”

Sådan lyder overskriften på Danmarks Naturfredningsforeningens kampagne mod MRSA, der skal sætte fokus på det alt for høje forbrug af antibiotika i landbruget, som er med at skabe resistente bakterier.

Kampagnen startede med en kort tegnefilm om MRSA og antibiotikaforbruget i svineproduktionen, og filmen er indtil videre set mere end 670.000 gange. 

7 uger gamle

Hovedårsagen til det høje forbrug af antibiotika er, at smågrise tages fra soen allerede når de er fire uger gamle. Så får de fast foder, og det kan deres maver ikke klare. Derfor behandles de fleste med antibiotika, fordi de får diarre af den tidligere afvænning.

Danmarks Naturfredningsforening har startet en underskriftsindsamling, hvor man kan støtte, at smågrise skal være 7 uger, før de tages fra soen. Det vil kunne sænke forbruget af antibiotika markant.

- Vi håber, at vi kan få rigtig mange til at skrive under på, at smågrise skal tages senere fra soen. Det kan være med til at sende et kraftigt signal om, at det ikke er grisen, men produktionen, der er syg, siger Rikke Lundsgaard, Landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Mindre medicin i økologi

I den økologiske svineproduktion bliver smågrise først taget fra soen, når de er 7 uger. Derfor bruger de økologiske svineproducenter 20 gange mindre medicin.

Skriv under her


Se tegnefilmen om MRSA

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Skærmprint fra tegnefilm om MRSA
MRSA. Det er ikke grisen, men produktionen der er syg. Se vores tegnefilm om udfordringerne i den danske svineproduktion.

Kontakt

Rikke LundsgaardRikke Lundsgaard
Landbrugspolitisk medarbejder i DN

23 20 30 07
rl@dn.dk