DN sætter fokus på det unikke danske grundvand på Vandets Dag

Vandets Dag den 22. marts er en international mærkedag, der gør opmærksom på, hvor værdifuld en ressource vores ferskvand er. Danmarks Naturfredningsforening bruger dagen til at sætte fokus på det unikke danske grundvand med arrangementer flere steder i landet.

Frisk, rent grundvand, der kan drikkes lige fra vandhanen, er ikke en selvfølge. Danmark er et af de få lande i verden, hvor vi har rent grundvand nok til, at vi kan bruge det til drikkevand overalt, helt uden ekstra rensning. 

Det rene grundvand er en værdifuld ressource, som hurtigt kan blive en mangelvare, hvis vi ikke beskytter det mod forurening.

Hvert år den 22. marts sætter FN’s Vandets Dag fokus på vores ferskvandsressource og behovet for at passe på den. I år har Danmarks Naturfredningsforening også valgt at bruge denne internationale mærkedag til at sætte fokus på det unikke danske drikkevand og behovet for at beskytte det.

Arrangementer over hele landet

Landet over holder Danmarks Naturfredningsforenings lokale afdelinger derfor aktiviteter, der sætter fokus på drikkevandet.

I Faaborg -  i forbindelse med repræsentantskabsmødet - skyder vi kampagnen for 'Giftfrie Haver' i gang med event og udflugt. I Frederikshavn, Fredensborg, Kalundborg, Assens, Odder og Morsø kan du komme på rundvisning på det lokale vandværk. I Odsherred inviterer DN på  tur i Vildtreservatet Hov vig og Nakke hage. Og i Sønderborg er der også mulighed for at besøge en giftfri have.

Se arrangementerne her

Region Nordjylland
DN Frederikshavn (22. marts)
DN Morsø (22. marts)

Region Midtjylland
DN Odder (22. marts) 

Region Syddanmark
DN Sønderborg (12.april)
DN Assens (29. marts)

Region Sjælland
DN Odsherred (22. marts)
DN Kalundborg (22.marts)

Region Hovedstaden
DN Fredensborg (22.marts)

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Pige drikker vand fra hænderne
VANDETS DAG. Som et af de eneste lande i verden kan vi få drikkevand nok fra grundvandet. Vandets Dag sætter fokus på, hvor værdifuld en ressource vores ferskvand er.

Kontakt

Gitte HolmstrupGitte Holmstrup
Projektleder

31 10 95 37
gho@dn.dk