DN lancerer film om økologi

I dag lancerer Danmarks Naturfredningsforening filmen Mere Økologi. Filmen henvender sig først og fremmest til forbrugerne med budskabet om at vælge økologi til gavn for natur og miljø.

18. februar 2015

- U-økologisk, hvad er det for noget? Spørgsmålet indleder Danmarks Naturfredningsforenings nye tegnefilm om økologi. Filmen på halvandet minut har premiere i dag på foreningens Facebook-side og YouTube-kanal.

Formålet med filmen er at få flere danskere til at vælge økologiske føde- og drikkevarer, fordi økologisk landbrug skaber bedre plads til naturen og skåner miljøet for sprøjtegifte.

- Vi håber, at filmen vil få flere danskere til at se forbindelsen mellem det, de kommer i indkøbskurven, og naturens og miljøets tilstand. Økologi er et skridt på vejen til en rigere natur og et renere miljø. Derfor anbefaler vi at købe mere økologi, siger Vibeke Lyngse, der er kommunikationsdirektør i foreningen.

Undersøgelser fra ICROFS (International Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer) viser, at der er 30 procent flere plante- og dyrearter på økologisk dyrkede marker end ikke-økologiske. Økologer er også godt for drikkevandet og grundvandet, fordi økologerne dyrker uden sprøjtegift. 

Mere økologi

I dag vælger omkring 70 procent af danskerne at købe enkelte varer økologisk - oftest mælk og æg. Derudover er danskerne det folkefærd i Europa, der bruger flest penge på økologi pr indbygger.

- Forbrugerne gør sig allerede en masse overvejelser omkring deres forbrug. Vi håber, at vi med denne film kan skubbe lidt mere til indkøbsvanerne, så der kommer endnu flere økologiske varer ned i kurven, siger Vibeke Lyngse og tilføjer:

- Den intensive dyrkning af vores jord belaster naturen og miljøet. Derfor arbejder vi i Danmarks Naturfredningsforening for en større omlægning til økologisk drift. Det kan kun lade sig gøre, hvis forbruget følger med. Det forsøger vi at påvirke med denne film.

Filmen

Filmen er lavet i samarbejdet med Naturskyddsföreningen i Sverige. De danske stemmer er lagt af komiker Mick Øgendahl og skuespiller Benjamin Kitter.

Gå til filmens hjemmeside og kom hele vejen rundt om økologien 

Økologi er godt for naturen. Derfor bakker Danmarks Naturfredningsforening op om økologien

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus


FILMTID. Med den nye film "Mere Økologi" håber Danmarks Naturfredningsforening på at opmuntre og motivere flere forbrugere til at vælge økologi. Filmen er blevet til i et samarbejde med foreningens svenske søsterorganisation Naturskydssföreningen. I den danske udgave speaker Mick Øgendahl og Benjamin Kitter.   

Kontakt

Sanne Liv Lembrecht BuggeskovSanne Liv Lembrecht Buggeskov
Journalist

61 66 07 77
Sanne@dn.dk