Konference sætter fokus på grønnere landbrug

Hvor meget natur kan vi egentlig få ud af økologisk landbrug? Og hvad er barriererne for mere økologi i Danmark? Det er nogle af de spørgsmål, som Danmarks Naturfredningsforening sætter på dagsordnen, når der fredag den 27. februar holdes konference om ideer til nye veje for landbruget.

25. februar 2015

Det nyeste tal for landbruget viser, at økologien buldrer frem, men det økologiske areal går tilbage, og landbruget står samtidig med en kæmpe gæld.

Danmarks Naturfredningsforening har samlet folk fra branchen, landbruget, erhvervslivet og bankerne for at diskutere hvad mulighederne er for økologi i Danmark.

- Flere og flere forbrugere efterspørger økologi, og derfor vil vi gerne være med til at starte en diskussion om, hvad der skal til for at styrke økologien? Hvilke barrierer oplever landmænd der gerne vil dyrke mere økologisk, og hvordan ser finansieringsinstitutterne på fremtidens muligheder for økologi? Den diskussion vil vi gerne sætte på dagsordenen, siger Rikke Lundsgaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Plads til naturen

Danmarks Natur arbejder for at mindske mængden af gift i naturen, og her spiller økologisk landbrug en vigtig rolle, fordi man ikke bruger sprøjtegift som i konventionelt landbrug.

- Vi vil meget gerne have meget mere økologi, og vi kan se, at det i høj grad er det, som folk også efterspørger, når de står ved køledisken. Mere økologi betyder samtidig mindre sprøjtegift, flere enge, og derfor også bedre plads til naturen, siger Rikke Lundsgaard.

Konferencen ”ideer til nye veje for landbruget” finder sted på Nationalmuseet, og her vil Danmarks Naturfredningsforening komme med oplæg til, hvordan et fremtidsscenarie med mere økologi vil påvirke landbruget.

Derudover vil der være oplæg fra Thomas Roland, Ansvarlighedschef Coop, Kirsten Holst, økologichef ved Videnscenter for Landbrug, Torben Andersen Farm Management A/S, Lars Pehrsson, direktør Merkur Andelskasse samt flere økologiske landmænd.

Konferencen foregår på Nationalmuseet.

Der er stadig få ledige pladser. Tilmelding er nødvendig på cb@dn.dk

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Kornmark
NYE VEJE. Danmarks Naturfredningsforening inviterer til konference for at diskutere mulighederne for økologi i Danmark. 

Kontakt

Rikke LundsgaardRikke Lundsgaard
Landbrugspolitisk medarbejder i DN

23 20 30 07
rl@dn.dk