Klimaminister indstiller DN til nordisk naturpris

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen indstiller Danmarks Naturfredningsforening til nordisk natur- og miljøpris for arbejdet med klimakommuner

25. marts 2015

Danmarks Naturfredningsforening har siden 2007 arbejdet målrettet for at få de danske kommuner til at skære ned for CO2-udledningen gennem klimakommune-projektet.

Det har indtil videre betydet, at 77 ud af de 98 danske kommuner har indgået en frivillig aftale om at blive klimakommune og forpligtet sig til at reducere CO2-udledningen med 2 procent om året.

Derfor har klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen nu valgt at indstille Danmarks Naturfredningsforening til Nordisk Råds natur- og miljøpris 2015.

Ekstra klimaindsats

- At få de danske kommuner til af egen vilje at forpligte sig til at yde en ekstra klimaindsats er i sagens natur godt gået, siger klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen.

Nordisk Råds natur- og miljøpris gives netop for et produkt, en opfindelse eller en kreativ indsats, som hjælper med at skære ned på udslippet af drivhusgasser.

-I omstillingen til et grønnere Danmark er det vigtigt at sætte forpligtende mål, der understøtter vores ambitiøse klima- og energipolitik. De frivillige aftaler med kommunerne skal derfor ses som et vigtigt supplement til de offentlige forpligtelser, som kommunerne også har, siger klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen.

Gør en forskel

Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen er glad og stolt over, at ministeriet har valgt at indstille foreningen til prisen.

- Danmarks Naturfredningsforening startede klimakommuner, fordi vi ville skubbe på et spirende ønske om klimahandling i kommunerne, og der ikke var nogen ramme fra staten eller andre aktører, der støttede op om det. Ordningen har vist, at kommunerne kan og vil gå foran og gøre en forskel, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Prisen overrækkes i slutningen af oktober under Nordisk Råds session i Reykjavik. Du kan læse mere om prisen på Nordisk Råds hjemmeside.

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

 Klimaminister Rasmus Helveg Petersen (R) og Præsident i DN Ella Maria Bisschop-Larsen
KLIMAKOMMUNER. Klimaminister Rasmus Helveg Petersen (R) og Præsident i DN Ella Maria Bisschop-Larsen mødtes mandag d. 23 i Slagelse med borgmestre fra landets klimakommuner.

Kontakt

Kasper Pihl Møller
Presserådgiver

26 81 62 28
kpm@dn.dk