Arla efterspørger mere økologi

Mejerikoncernen Arla efterlyser flere økologiske køer. Det kan komme den danske natur og ikke mindst det rene drikkevand til gode, mener Danmarks Naturfredningsforening. Foreningen håber, at de danske landmænd nu lægger om.

20. april 2015

Tillykke! DU har gjort en forskel. Det har Arla lagt mærke til. Mejerigiganten kvitterer for forbrugernes miljøbevidste valg ved mælkedisken og efterlyser flere økologiske køer i Danmark, Tyskland og Sverige. Danmarks Naturfredningsforening håber, at de danske landmænd nu tør lægge om til økologi.

- Det er en god nyhed for vores natur og vores rene drikkevand. Jo mere økologi, vi får, jo mindre belastes naturen. Så vi er glade for, at Arla melder ud, at fremtidens mælkeprodukter i stigende grad er økologisk, og at mejerikoncernen derfor satser endnu mere på økologi. Vi håber, at de danske landmænd vil være med og tør stole på, at det nu værd at lægge om, siger Ella Maria Bisschop-Larsen. 

Økovarer er topklasse

Ifølge en pressemeddelelse fra Arla, har ledelsen ”ambitioner om at øge salget af økologiske mejeriprodukter – både på de europæiske kernemarkeder og på nye markeder som for eksempel Kina. Over alt i verden ses økologiske produkter som premium produkter,” skriver Arla. Koncernen efterlyser derfor nu danske og tyske landmænd, der vil lægge produktionen om til økologi.

- Danmark har et omstillingsparat og veluddannet landbrug og vi kan blive førende på økologiske fødevarer, hvis vi vil. I DN vil vi gøre vores til, at politikerne sammen med landbruget fjerner, hvad der måtte være af sten i vejen for en omlægning. Alternativet er, at tyskerne leverer varen, mens vi sidder tilbage med sprøjtegiftene i Danmark, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Mere økologi – mindre økologisk areal

Danmark er i dag det mest intensivt dyrkede land i verden og det meste af arealet bruges til konventionel landbrug. Den danske eksport af økologiske varer steg med 31 procent fra 2012 til 2013. Alligevel er det økologiske produktionsareal faldet med 0,7 procent.

Dermed udgør det økologiske areal i dag 181.717 hektar, eller hvad der svarer til 6,9 procent af det samlede danske landbrugsareal. Det betyder, at der mangler at blive omlagt 120.000 hektar, hvis regeringens målsætning om at fordoble det økologiske areal i 2020 skal nås.

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus


ØKOLOGI. Økologien sparer drikkevandet for sprøjtegifte - det er ikke kun godt for mennesker, men også for naturen

Landbrugslandet Danmark

Danmark er i dag det mest intensivt dyrkede land i verden. Landbrugsjorden udgør over 60 procent af landets areal.

Størstedelen af landbruget er konventionelt landbrug, som gør brug af sprøjtegifte.

På trods af talrige handlingsplaner om at nedbringe brugen af sprøjtegifte køres der stadig hyppigere med giftsprøjten på markerne.

Sprøjtegiftene er skyld i alvorlig forurening af naturen, drikkevandet og fødevarer.

Kontakt

Ella Maria Bisschop-LarsenElla Maria Bisschop-Larsen
Præsident i DN

20 40 23 10
emb@dn.dk

Kontakt

Tine GjerløvTine Gjerløv
Presserådgiver

22 85 22 08
tgj@dn.dk