Ny friluftspolitik skal lokke flere danskere ud i naturen

Regeringen har i dag lanceret sin friluftspolitiske redegørelse. Danmarks Naturfredningsforeningen hilser udspillet velkomment, men savner konkrete initiativer.

23. april 2015

Flere års arbejde for at skabe en friluftspolitisk dagsorden bliver nu en realitet. Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har i dag sendt en friluftspolitisk redegørelse til Miljøudvalget.

Regeringen vil med udspillet lokke flere danskere ud i naturen, og det glæder Danmarks Naturfredningsforening.

- Et af målene i friluftspolitikken er, at antallet af besøg i naturen fra voksne danskere skal øges fra 110 til 120 millioner om året.  Det er vi glade for, for jo flere der kommer ud i naturen, jo flere lærer at få glæde af den og i sidste ende passe på den, siger Michael Leth Jess, Direktør i Danmarks Naturfredningsforening.

8 pejlemærker

Den nye friluftspolitik indeholder otte pejlemærker for, hvordan man vil styrke friluftslivet. Det handler blandt andet om, at skolebørn i højere grad skal bruge naturen til at lære, men det handler også om, hvordan friluftslivet kan gavne udkantsområder.

Et af de centrale punkter i udspillet er, at der skal være fri og lige adgang til naturen.

- Vi håber på, at der her kan betyde, er der kommer flere konkrete initiativer, der kan være med til at skabe en bedre adgang til naturen. Det kan for eksempel være plantning af mere bynær skov, siger Michael Leth Jess.

- Vi kan se, at adgangsmulighederne for danskerne til naturen bliver dårligere. Naturen bliver mindre tæt og adgangsmulighederne forsvinder i højere grad. Det er jo glædeligt, at regeringen nu vil rette op på det, men det kommer også til at kræve flere nye initiativer, hvis man om nogle år skal vise fremgang på alle de 8 pejlemærker, siger Michael Leth Jess.

Læs mere om den nye friluftspolitik på Miljøministeriets hjemmeside

 

Deltag i debatten

 

 

comments powered by Disqus

Fakta om regeringens nye friluftspolitik

Ifølge miljøministeriet sætter friluftspolitikken en retning for samarbejdet mellem borgere, myndigheder, organisationer, fonde og virksomheder på friluftsområdet. Den er en fælles referenceramme og en ledestjerne for udviklingen af friluftslivet og samarbejdet om det.

Friluftspolitikkens 8 pejlemærker

  1. Friluftsliv er for alle
  2. Vi skal lære i naturen
  3. Friluftsliv skaber engagement og fællesskab
  4. Friluftsliv giver sundhed og livskvalitet
  5. Friluftsliv skaber vækst og arbejdspladser
  6. Vores byer skal indbyde til friluftsliv
  7. Vi skal bruge naturen som social løftestang
  8. Nytænkning giver mere friluftsliv

Kontakt

Michael L. Jess
Direktør, Natur og plan

31 19 32 41
mlj@dn.dk

Kontakt

Kasper Pihl Møller
Presserådgiver

26 81 62 28
kpm@dn.dk